Senatul UEM Reșița a aprobat demararea discuțiilor de fuziune cu Universitatea Babeș-Bolyai!

modelmic

Membrii Senatului Universității Eftimie Murgu din Reșița au aprobat astăzi, în unanimitate, propunerea rectorului Andrade Bichescu de a demara discuțiile privind o fuziune prin absorbție cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Urmează să înaintăm Universității Babeș-Bolyai o adresă prin care să le aducem la cunoștință această hotărâre a Senatului și sperăm noi să găsim deschidere, să ne punem la masa discuțiilor. Rămâne să vedem care va fi rezultatul final”, a precizat rectorul UEM, pentru Reper 24.

Conform lui Bichescu, dificultățile financiare cu care se confruntă de ceva vreme universitatea reșițeană nu s-ar număra printre principalele motive care a determinat conducerea UEM să își îndrepte ochii către structura de învățământ superior din orașul condus de Emil Boc.

„Viitorul învățământului superior din România ne-a determinat să facem acest pas, pentru că tendința acum este de a se forma consorții universitare internaționale. Este clar că în aceste consorții vor intra marile universități, marile centre universitare, iar universitățile mai mici vor răzbi mai greu, dacă nu chiar vor avea un obiectiv imposibil de atins. În felul acesta, noi considerăm că am putea ridica ștacheta calității aici, la Reșița, am putea oferi un garant în plus al calității actului didactic oferit tinerilor și de ce nu, prin această garanție în plus oferită, să reușim să păstrăm acasă cât mai mulți absolvenți de învățământ preuniversitar din Reșița, din județ și din regiune”, a precizat Bichescu.

Rămâne de văzut dacă și forurile de conducere ale universității clujene vor fi de acord cu demararea discuțiilor, iar mai apoi dacă cele două părți vor cădea de acord asupra condițiilor fuziunii.

Citește și UEM Reșița, fuziune prin absorbție cu Universitatea Babeș-Bolyai? Propunerea va fi prezentată mâine Senatului!

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei