SENTINȚĂ DEFINITIVĂ în cazul procurorului cărășean Valentin Cârstea, judecat pentru luare de mită!

modelmic

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în cazul procurorului cărășean Valentin Cârstea, trimis în judecată după ce a fost prins luând mită. Condamnat inițial de Curtea de Apel Timișoara la la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Cârstea a atacat sentința la ÎCCJ, apelul acestuia fiind însă respins ca nefondat. 

Valentin Cârstea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă în formă continuată  şi complicitate la luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Cârstea, în calitatea de cadru didactic  al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Europene „Drăgan” din Lugoj, a primit, în patru tranşe, de la un denunțător, bunuri în valoare totală de 8.747 lei, în scopul promovării frauduloase de către  denunţător, a examenelor din anul I. Cârstea i-a acordat studentului nota de promovare, fără ca acesta să se prezinte măcar la examen. De asemenea, inculpatul a acceptat propunerea de remitere a unui laptop de către denunţător, în schimbul  dispunerii unei soluţii de declinare a competenței într-o cauză penală aflată în instrumentarea magistratului. În final, Cârstea a primit un televizor color, în valoare de 2.969 lei, atât pentru promisiunea de a soluţiona favorabil un dosar penal, cât şi în completarea foloaselor deja remise în lunile august şi decembrie 2013, în legătură cu promovarea, de către denunţător, în mod fraudulos, a tuturor examenelor din anul I.

În cadrul unei discuții avute cu denunțătorul său, după ce acesta i-a adus o primă șpagă (care consta din mai multe bunuri – un telefon mobil, făină, pulpă de porc, dulciuri,  ulei, vin și whisky), Cârstea i-a acuzat pe cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție că dau condamnări și că acceptă comenzi de natură politică în dispunerea unor soluții.

foto: pressalert.ro

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei