Serviciul pentru situații de urgență din Ezeriș are sediu nou! „Să sperăm că vom avea și pompieri pe măsura clădirii”!

modelmic32

Pompierii voluntari din comuna Ezeriș au de acum la dispoziție un sediu nou-nouț. Conform primarului Ioan Rusu, clădirea a fost construită de la zero din fonduri de la bugetul local, iar pompierii vor avea la dispoziție toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea în parametrii optimi.

Clădirea are ca și destinație Serviciul pentru situații de urgență, cu tot ce ține de acest serviciu, au inclusiv sală de forță, birouri, o sala mare, un garaj pentru mașina de intervenții, centrală termică proprie. Să sperăm că vom avea și pompieri pe măsura clădirii pe care o vor avea la dispoziție. Este adevărat că pentru moment nu avem mașină de intervenție, dar sper să achiziționăm una anul viitor, pe GAL sau pe alte surse de finanțare”, a explicat edilul.

Clădirea are o suprafață de 200 de metri pătrați, pentru ridicarea acesteia fiind investiți aproximativ 420.000 de lei.

Conform lui Rusu, Serviciul voluntar de pompieri din Ezeriș are 12 membri, împărțiți în două grupe, una în Ezeriș și una în Soceni.

Este nevoie de pompieri la nivel de comună, dar aș prefera să nu aibă activitate, să facă muncă de prevenție. Intervenția este mult mai costisitoare și se lasă se multe ori cu pagube uriașe. Din păcate, toamna au întotdeauna activitate cu acele focuri date de către cetățeni la pășuni, la terenurile pe care a crescut vegetație, cu toate că oamenii au fost rugați să nu mai dea foc, sau să nu lase focul nesupravegheat. De multe ori însă nu se întâmplă așa, focul se extinde, după care începe nebunia, ard dealurile până noaptea târziu”, a mai adăugat primarul Ioan Rusu.

DSC_0112

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei