Sfârșit de săptămână de foc în Caraș-Severin! Incendii în 11 localități din județ!

modelmic

Sfârșitul de săptămână a fost unul aglomerat pentru reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin, care au trebuit să intervină pentru stingerea mai multor incendii de vegetație. În urma acestora fost afectate peste 40 de hectare de teren, din 11 localități din județ.

Cauzele probabile de aprindere au fost folosirea focului deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere. Din fericire, incendiile nu s-au propagat la gospodăriile populației și la fondul forestier, dar au fost afectate mai multe hectare de teren”, explică purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Magdalena Tocmelea.

Mai exact au fost afectate 7 hectare de teren în Dalboșeț, 10 ha în Reșița, 4 ha în Carașova, 2 ha în Topleț, 12 ha în Feneș, 2 ha în Bozovici, 2 ha în Soceni, 1 ha în Gîrbovăț, 3 ha în Ciuchici și câte 500 mp în Plugova și Cornea.

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale poate reprezenta un pericol pentru viața și bunurile membrilor comunităților. Pentru a preveni situații nefericite, trebuie respectate mai multe reguli:

- focul nu se aprinde în aer liber în locuri cu pericol de incendiu și în condiții meteorologice cu intensificări ale vântului;

- locul arderii trebuie asigurat cu mijloace și materiale pentru stingerea focului (butoi cu apă, stingător);

- arderea trebuie supravegheată permanent, iar la sosirea nopții, focul se stinge și se verifică cu atenție zona;

- în situația izbucnirii unui incendiu, acesta trebuie anunțat imediat la serviciul voluntar pentru situații de urgență al localității și la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112”, mai explică Magdalena Tocmelea.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei