„Și ruga tot se ține”! Spectacol folcloric marca PER Caraș-Severin, în satul Valeapai

per

Octavian Ursulescu, tânărul candidat al PER pentru funcția de primar al comunei Ramna și al satelor Valeapai și Bărbosu, a arătat încă o data, dacă mai e nevoie că își iubește satul natal.

În data de 15 august, fiind hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din proprie inițiativă și cu sprijinul filialei județene PER Caraș-Severin și al președintelui PER Caraș-Severin, Valentin Armașu, organizează un mare spectacol folcloric, intitulat sugestiv „Și ruga tot se ține”.

În deschiderea spectacolului va fi o slujbă religioasă oficiată de parohul bisericii ortodoxe din Valeapai.

În cadrul spectacolului folcloric, artiști de seamă, al folclorului bănățean, vor evolua pe platoul din fața Căminului Cultural al localității Valeapai.

Întrebat de redacția noastră ce l-a determinat să facă acest eveniment, Octavian Ursulescu ne-a declarat

Înainte de a fi candidat PER pentru funcția de primar al comunei Ramna și al satelor aparținătoare, sunt fiu al satului Valeapai, m-am născut și crescut la Valeapai și sunt creștin-ortodox. Cred că hramul bisericii și tradițiile locului, trebuie păstrate cu sfințenie, iar noi urmașii părinților și bunicilor noștri, trebuie să păstrăm aceste tradiții, încercând să reamintim copiilor noștri, asa cum spunea și Lucian Blaga că ”Veșnicia s-a născut la țară”.

Vreau să menționez că nu doresc să politizez acest eveniment și că prin intermediul presei, pe lângă locuitorii satului Valeapai, gazdele evenimentului, vreau să invit și ”goști” din comuna Ramna și satul Bărbosu. În încheiere vreau să mulțumesc în calitate de organizator al acestui eveniment, părintelui paroh al Bisericii din Valeapai, tuturor consătenilor mei și doamnei primar Ciurea Magdalena, pentru aprobarea acestui eveniment”, a declarat candidatul PER.

Pentru organizarea acestui eveniment, Octavian Ursulescu va respecta normele în vigoare impuse de autorități.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei