Și școlile reșițene se înnoiesc în prag de primăvară. Lucrări ample de reabilitare

aaa
La două unități de învățământ reșițene, lucrările de modernizare sunt avansate și se vor încheia în cel mult o lună și jumătate. Este vorba de Traian Lalescu și Traian Vuia. La acesta din urmă, reparațiile la școală și la căminul de elevi se execută de către Secția primăriei, pentru reducerea costurilor, a precizate șeful Direcției de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Daniel Călin.

„După terminarea lucrărilor la Traian Vuia, cel târziu la jumătatea lui aprilie, în căminul acestei unități de învățământ vor fi transferați copii de la căminul Colegiului Economic pentru a se putea începe reabilitarea și acolo“ – a mai precizat șeful Secției Daniel Călin.

Pentru toate cele 7 unități de învățământ există contracte de finanțare deschise. La 6 dintre acestea cu Ministerul Dezvoltării, iar al 7-lea, Sabin Păutza, a fost prins în reevaluare, ca urmare a redistribuirii banilor rămași de la alte UAT-uri din țară.
Banii pentru reparațiile la unitățile de învățământ fac parte dintr-o finanțare mai amplă, de 20 de milioane de euro, care cuprind mai multe obiective, din care cel mai mare este cel privind reabilitarea infrastructurii pe Calea Timișoarei, achiziția a 10 autobuze electrice și construirea a două stații intermodale de încărcare a acestora.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei