Silvicultori din întreaga țară se întâlnesc cu ministrul Ioan Deneș, în Caraș-Severin

modelmic

 

Silvicultori din întreaga țară se vor reuni joi în Caraș-Severin, în stațiunea Băile Herculane, în cadrul unui eveniment organizat, în comun, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri. Este vorba de Ziua Silvicultorului, ajunsă la cea de-a XXIX-a ediție, la care și-a anunțat prezența și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Vor fi prezenți în stațiunea de pe Valea Cernei, reprezentanți ai Consiliului de Administrație al Romsilva, reprezentanți ai Direcțiilor Silvice și ai administrațiilor parcurilor naționale din întreaga țară, lideri ai Federației Silva, ai Societății Progresul Silvic, ai Federației pentru Apărarea Pădurilor, ai Asociației Forestierilor din România, precum și o delegație a silvicultorilor din Republica Moldova.

Este pentru cel de-al patrulea an consecutiv când această sărbătoare este marcată în comun de toți silvicultorii din țară  indiferent de mediul în care activează, public sau privat.

Evenimentul de la Herculane va cuprinde simpozioane, dezbateri şi prezentări ale activităţii silvicultorilor la nivel naţional.

Ziua Silvicultorului este o sărbătoare oficială, inițiată în 1991 și legiferată prin Statutul Personalului Silvic, fiind marcată în fiecare an, în cea de-a doua săptămână a lunii iunie, de intregul Corp Silvic, în parteneriat cu sindicatele și cu celelalte organizații profesionale.
 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei