Silviu Hurduzeu: „Angajații SJUR să își vadă de treabă, buna funcționare a spitalului este mai importantă decât orice”

modelmic

 

Să își vadă în continuare de ceea ce au de făcut, buna funcționare a spitalului este mult mai importantă decât orice”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, angajaților Spitalului Județean de Urgență din Reșița, pe care îi asigură că nu se va lua nicio decizie cu privire la externalizarea unor servicii sau sancționarea salariaților, fără acordul Consiliului Județean.

Unitatea spitalicească din Reșița este din nou în mijlocul unor controverse, după apariția în spațiul public al unui document întocmit de directorul DSP Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu, în care acesta sesizează existența unor aspecte negative la mai multe secții ale spitalului, cum ar fi cele de Cardiologie 1, Interne 1 și 2, Secția Pneumologie – Infecțioase, propunând chiar  externalizarea serviciului de Anatomie Patologică. În documentul întocmit de directorul DSP, se vorbește de medici care nu respectă orarul de lucru, nu ar fi dispuși  să realizeze examinări și explorări interdisciplinare și, mai grav, dau „diagnostice superficiale, neconcordante cu suferințele bolnavilor”. Propunerea lui Dumitrescu, înaintată conducerii SJUR, este de a-i sancționa pe cei care nu își fac datoria așa cum trebuie, chiar cu reducerea salariului cu 10%.

Președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, a atras atenția însă că astfel de hotărâri nu intră în atribuțiile directorului DSP, și că la nivel de CJ nu se are în vedere adoptarea unor astfel de măsuri.

Este un document transmis de Romeo Dumitrescu în calitate de director DSP Caraș-Severin, nu de ministru al Sănătății din Caraș-Severin, către SJUR, privind unele aspecte negative la mai multe secții ale spitalului, una fiind cea de Anatomie Patologică, și se cere externalizarea acestui serviciu. Sigur că nu sunt de acord cu acest lucru și nu se va lua o decizie atât de ușor. Astfel de măsuri nu se vor lua fără acceptul CJ, chiar și în situația actuală.

Adresa este în calitate de doctor și director DSP, iar din punctul meu de vedere un director DSP nu poate impune nici sancționarea cu 10% a salariaților unei secții a spitalului și nici externalizarea unei secții. Sigur, un director DSP poate să sesizeze anumite aspecte, dar măsurile nu pot fi luate decât de conducerea Spitalului, în ordinea, director, Comitet Director, Consiliu de Administrație, și în ultima instanță dacă este cazul CJ, pentru că  înființarea sau desființarea unei secții, externalizarea unei secții presupun un vot și în forul legislativ, dar nu cred că se va ajunge acolo. Din start, repet, nu suntem de acord cu o astfel de propunere”, a precizat Silviu Hurduzeu.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Makanaki

  Buna functionare a spitalului deriva si dintr-un management transparent si serios, nu de alergat dupa fustele asistentelor sau curvulitelor ce se perinda pe la spital! Actualul manager,Mist.Walderama Muuurgu, se compotra ca si cand spitalul ar fi mosia lui (J.R. sau .utacul cu f) cum ii zic colegii, un hitlerist patruns acolo politic sau cine stie, ca din punct de vedere sanitar nu are nicio treaba,un individ fara principii si fara scrupule cu un caracter infect calcand totul in picioare. Cei care l-au pus acolo sa-l ia acasa la ei, doar asa vor avea o casnicie fericita. Mosulica se considera foarte viril la 64 de ani,(saaaizeci si paaaatru de ani!)incercand sa-si ascunda anii in toate imprejurarile. Apropo, fetelor, nu stati cu funduletul la domnul manazer ca pe voi va doare! Aviz catorva asistente si venituri dornice de sex pe oriunde! In rest sa se bucure de viitoarea pensie nesimtita, atat cat ii urez eu (o luna maxim, bani de pomana…zic)!Speram ca de la intai iunie sa zbori dracu de acolo profitorule!
  Pacat de doctorii si asistentele serioase care chiar isi fac treaba, mult respect,dar cu o floare nu se face primavara.
  De mister Romeo, semana vant si culege furtuna, trebuia sa fie cine a fost, dar politica n-are coloana (e ca manageru urva cu c)!Mi se pare mie sau functia iti cam ia mintile,domn’ doctor, aveam pretentii. Urat episod din viata dumitale! Pierderi pe toate planurile! Dom’ doctor, te-ai bagat cu porcii…nu-ti schimba caracterul, fii profesionist cum te stie lumea, e doar un sfat!

  Raspunde
 2. zero

  “Președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, a atras atenția însă că astfel de hotărâri nu intră în atribuțiile directorului DSP, și că la nivel de CJ nu se are în vedere adoptarea unor astfel de măsuri.”

  Iată cum o simplă propunere s-ar fi transformat în hotărâre :)
  Totuşi cine conduce spitalul judeţului, cum şi încotro?
  Spre eficienţă ştiinţifică medicală în spijinul pacienţilor bolnavi sau spre rentabilizarea contabilă pe tăiţei în sprijinul numiţilor statului?
  Întreb … pentru slava lui Hippocrates şi a jurământului depus doar de unii.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei