Simțul datoriei se manifestă și atunci când nu ești în uniformă, dar ești OM

aa

Atunci când porți o uniformă, indiferent de arma din care faci parte, lumea te privește cu respect, cu încredere și așteaptă de la tine în primul rând siguranță. Dar oare doar haina îl face pe om; OM? Se pare că nu; există în unii dintre semenii noștri acea datorie civică, acea responsabilitate pentru semeni, care se manifestă indiferent de timp, de loc sau împrejurări.

Gabriel, un OM cu majuscule, a salvat de la moarte o tânără. De precizat că nu era nici în uniformă, nici în timpul serviciului, dar nu a uitat să fie om. Am primit din partea colegilor la redacție un mesaj pe care îl redăm alăturat:

În data de 08.08.2020, în jurul orei 17.30, un polițist de frontieră, încadrat la Sectorul Poliției de Frontieră Naidăș – I.T.P.F. Timișoara, aflat în timpul liber împreună cu familia, în localitatea Reșița, județul Caraș-Severin, a observat o tânără care se afla pe marginea balustradei unui pod peste râul Bârzava, dând semne evidente că intenționa să se arunce în apă.
Imediat, colegul nostru s-a apropiat, precaut, de tânără și într-un moment de neatenție al acesteia a reușit să o prindă de braț și să o îndepărteze de pericol. Agentul a discutat cu tânăra pentru a o liniști până la sosirea echipajelor de poliție și al unui echipaj SMURD. Aceasta a fost preluată în scurt timp de către o ambulanță, în condiții de siguranță, pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Ieri, tânăra în vârstă de 20 de ani a primit o nouă șansă la viață, datorită lui Gabriel, care a intervenit cu operativitate.
Mulțumim colegului nostru pentru atitudinea proactivă și spiritul civic al acestuia și suntem mândrii că avem asemenea persoane printre noi“!

Alăturăm și noi mulțumirile noastre pentru Gabriel, cel care nu a uitat să fie OM. Mulțumim Gabriel!

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Jhonny

  M-am saturat de știrea asta pompoasa emisă de Politia de Frontieră.
  Măcar dacă era așa !!!
  Poate ca a intervenit băiatul ăsta de la Frontieră și a luat-o de pe pod pe acea bolnavă psihic, dar apoi a plecat și nu a mai așteptat să vină cei de la Ambulanță( care au venit în 20 min) și Poliție(care au ajuns în 3 min) .
  A lăsat-o pe o bancă si a plecat în treaba lui
  Cereți lămuriri la Ambulanță și Poliție și o sa va convingeți

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei