Singurul lucru pe care și-l reproșează primarul Ioan Popa, la peste patru ani de mandat  

modelmic

Contestat de unii, susținut de alții, primarul Reșiței, Ioan Popa, aflat la cel de-al doilea mandat, are un singur lucru să își reproșeze de la momentul în care a preluat frâiele municipiului de pe Bârzava, în iunie 2016: lipsa unor investitori serioși, care să genereze locuri de muncă bine plătite în oraș.

Dacă este să îmi contest ceva, îmi contest un singur lucru și nu mă feresc să o spun – m-aș fi așteptat sau aș fi sperat să reușesc să aduc în acești patru ani, 2-3 investitori de marcă în oraș care să genereze locuri de muncă masiv. Nu a fost să fie, nu am reușit. Nu îmi explic sincer, am încercat să caut motivații pentru care nu s-a întâmplat acest lucru, dar nu încerc să pun lucrurile pe seama pandemiei, a crizei economice, a guvernării proaste și așa mai departe.

Tocmai din acest considerent mă aplec foarte mult pe inovare-cercetare și am creat acest ADR, Agenția de Dezvoltare Reșița SRL care să gestioneze parcul industrial și potențialul de dezvoltare economică a orașului, în ideea că poate având o echipă mai mare reușim să facem acest lucru. Deci, este singurul lucru pe care eu personal mi-l reproșez”, a declarat edilul în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul anului trecut.

Citește și A luat naștere Agenția de Dezvoltare Reșița SRL! „Încercăm să dinamizăm procesul de atragere a investitorilor”

Primarul Ioan Popa a mai precizat că se consideră o persoană deschisă la sugestii venite din partea reșițenilor.

Vreau să vă spun că sunt foarte atent cu mine și cu posibilitatea de a cădea în capcana omului care le știe pe toate, care este cel mai bun și nimeni nu poate să îi spună ce să facă.  Sunt foarte atent, mă uit în general în social-media, în mass media, la comentarii, la dorințe ale oamenilor și nu de puține ori să știți că am luat «din piață» lucruri care au fost aduse de către reșițeni”, a adăugat edilul.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

10 Comentarii

 1. Business

  Perfect. Poate citesti si acest comentariu. Investitorii nu vin in Resita pentru ca se documenteaza si din alte surse decat articolele de PR. In afara de lipsa infrastructurii, investitorii seriosi se lovesc de coruptie si nepotisme. Or acestia ar prefera sa-si foloseasca energia pentru a-si face businessul sa mearga, nu sa se gadeasca la strategii de a multumi coruptii din administratia publica. In Resita, daca esti sef la primarie, pro-marketing, consiliul-judetean, dsp, politie etc, ai a priori foloase necuvenite dintre cele mai variate. Amezile se uita, poti sa parchezi oriune, primesti autorizatii in timp record samd. E o clica de cateva zeci de persoane carora le merge bine in orasul acesta. Acestia sunt si functionari, au si firme, au pensiuni au ce vor pt ca nu le cere nimeni socoteala inca.

  Raspunde
 2. Business

  PS. Stim cu subiect si predicat evaziunea fiscala care se face la Crivaia si Valiug. De cei mai multi agenti economici, nu doar Casa-Baraj. Dar mai ales la Casa-Baraj. In aceste conditii, cand iti construiesti un business pe evaziune, n-ai credibilitate cand spui ca esti sau stii nevoile oamenilor de afaceri. Pentru ca nu le stii. Ai avut succes furand. Si noroc ca nu ai fost prins pana acum. Investitorii seriosi nu isi fac strategia pe evaziune fiscala ca ‘Grupul de la Resita’.

  Raspunde
 3. Julieta

  Cum sa vina investitori cand tu,primarul Popa,te comporti ca un stapan de sclavi?Cu ce tineri crezi ca vei popula orasul fantoma pe care il ai in vizor.Evident nu de un oras in Mociur au nevoie resitenii.Oricum vad ca ai uitat de haldina care polueaza orasul.O sa ramaneti voi de voi,va bate vantul prin statiunile voastre si totul va fi un fiasco.

  Raspunde
 4. Alexandru

  Eu de mult am scris în ziarele online Reper24. ro si Caon.ro despre atragerea de investitori seriosi atat din țară cât și străinătate.
  Chiar făceam precizarea atunci în ce domenii de activitate să fie aduși investitori,dar văd că nu prea s.a uitat nimeni.

  Dl.Ioan Popa,

  În primul rând încă aud lucruri interesante legat de echipa din Primărie, secția investiții, acolo este problema si asta depinde de dvs.daca va doriti a aduce investitori seriosi în Reșița.
  După părerea mea sunt multe persoane acolo care nu au ce căuta în secția de investiții care nu știu cum stau lucrurile la acest capitol.
  Eu sper că citiți acest mesaj scris de o persoană care cunoaște foarte bine situația din Reșița și mai ales de la Primărie.

  Raspunde
 5. Paul

  Poate efectele se vor vedea abia după implementarea marilor proiecte de infrastructură, cum e tramvaiul și tram-trenul. Poate…

  Dar și aici ar trebui încurajați oamenii să acceseze granturile astea europene nerambursabile de până în 200.000 de euro pentru antreprenori (mici fabrici, magazine artizanale etc.) să se găsească o formulă de încurajare a acestui proces, dacă marii investitori încă se lasă așteptați. Că așa bunăstarea e în buzunarul cetățeanului nu al multinaționalei

  Raspunde
 6. zero

  m-aș fi așteptat sau aș fi sperat să reușesc să aduc în acești patru ani, 2-3 investitori de marcă în oraș care să genereze locuri de muncă masiv

  Imediat, că or fi şi tâmpiţi care să se lase căpuşaţi şi mulşi de hoţii aduşi cu /de tine în administraţie.
  Asta cu “mulsul” merge numai la “achiziţii publice” din banii altora (guvernamentali sau europeeni). Adică ai nimănui.
  Aşa că … “atrage” tu fonduri în continuare (pentru mulgători) şi lasă abureala, că nu te mai crede nimeni.

  Raspunde
 7. Bender

  Ai să m-ai fi primar când o face plopul mere și răchita micșunele. Ai mințit când spuneai de fabrici și uzine,papagalule, la început de mandat Plin de marketuri și colegii tăi bisnițari pe la colțuri, asta e realitatea. Du-te si făte primar în Burkina Fasso, acolo ăia nu știu de glumă și nu acceptă să apari ca o primadonă în presă și m-ai cânți și fals, șef, hai sictir plângăciosule!

  Raspunde
 8. Cucu

  Păi dacă vezi că un lucru nu merge de două ori consecutiv fii convins că nici a treia nu va merge.

  Și dacă tot susții că îți place să gândești în termen de regiune, atunci să lasăm 90% din investiții în Timiș, și noi aici să atragem 90% din investițiile din turism, să luptăm să devenim cel mai dezvoltat județ turistic din țară, iar Timișul cel mai dezvoltat economic.

  Raspunde
 9. Mihai

  Reșița trebuie să aspire să devină cel mai dezvoltat oraș românesc în categoria 50-100.000 de locuitori să ajungem la final să suflăm în ceafă Aradului (cu tot respectul nici în următorul mileniu nu vom ajunge Timișoara sau Clujul din urmă), iar Carașul cel mai dezvoltat județ turistic în 10 ani să dăm cu Valea Prahovei de pământ. Trebuie să ne dezvoltăm cât putem de mult cu putință. Hai noroc!

  Raspunde
 10. Julieta

  ” sa suflam in ceafa Aradului”-cred ca mai degraba in sezut trebuie suflat.(da puternic)
  ”sa dam cu Valea Prahovei de pamant”-da-te tu cu dosul de pamant,ca esti deja picat in cap.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei