Sistemul de Bike-Sharing din Reșița este de azi funcțional! Iată condițiile în care pot fi folosite bicicletele!

modelmic

Reșițenii pot folosi de acum cele 60 de biciclete achiziționate de Primăria Reșița ca alternativă a transportului în comun, încurajând totodată mișcarea și sportul. Prin sistemul de Bike Sharing administrația locală vizează utilizarea bicicletei ca variantă de mobilitate ecologică, din punct de vedere al reducerii emisiilor de carbon, reprezentând totodată și o diversificare a modului de a petrece timpul liber, atât pentru locuitorii municipiului, cât și pentru vizitatori.

Cum poate fi utilizat echipamentul:

Utilizatorii trebuie să se înregistreze în sistem prin aplicația LINKA GO. Aplicația pentru deblocarea bicicletelor poate fi descărcată din Google Play și APP Store.

Pentru a crea contul, utilizatorul va trebui sa furnizeze numele, prenumele, o adresă de email validă si numărul de telefon.

Înainte de folosirea bicicletei ultilizatorii vor trebui să accepte Termenii și Condițiile aplicației Linka Go, precum si cei ai propriului regulament de funcționare al administratorului, Primăria Reșița. Utilizatorul NU poate folosi bicicletele dacă nu este de acord cu toți termenii, și toate condițiile din convenție. Acordul se da în cadrul aplicației.

Utilizarea bicicletelor este gratuită.

Alte informații privind utilizarea bicicletelor:

Ridicarea și returnarea echipamentelor se poate face de la oricare din cele patru stați de biciclete în regim self-service. (Centrul Civic- 2 puncte, Stație Intim- 1 punct, Parcul Tricolorului- 1 punct)

Durata unei sesiuni de utilizare este de maxim patru ore, după care trebuie returnate. Nereturnarea în cel mult 12 ore de la finalizarea sesiunii de utilizare se poate considera suspiciune de furt iar în acest caz vor fi sesizate organele competente pentru începerea procedurilor legale de recuperare a echipamentului. În consecință, se va proceda la suspendarea contului emis pe numele utilizatorului până la soluționarea cauzei.

Reactivarea contului se va face în termen de 24 de ore de la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

Organele competente nu au reținut în sarcina Utilizatorului presupunerea rezonabilă privind intenția acestuia de a sustrage echipamentul;

Utilizatorul a returnat de bună voie echipamentul în starea în care l-a închiriat.

Neîndeplinirea cumulativă a celor două condiții, conduce în mod automat la anularea contului emis pe numele Utilizatorului

În cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui Utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite “daune interese” reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei si costuri administrative de recuperare.

Bicicletele NU se pot utiliza  sau închiria: pentru transportul de pasageri; pentru transportul de substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase; pentru a participa la curse de biciclete; pentru a fi subînchiriate la terți; de persoane care sunt sub influența alcoolului sau drogurilor; în situații de vânt puternic sau furtuni.

Pe toată perioada de utilizare, Utilizatorul trebuie să dețină echipamentul adecvat pentru utilizarea în condiții de siguranță și nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat, sub sancțiunea angajării răspunderii sale pentru situațiile sau defecțiunile create.

Intervalul orar de utilizare este 08:00 – 22.00, valabil de luni până duminică.

Regulamentul integral poate fi vizualizat accesând pe siteul www.primariaresita.ro

Perioada de funcționare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 01 noembrie – 30 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile, deasemenea bicicletele sunt echipate cu sistem de monitorizare GPS iar beneficiarii acestui sistem sunt rugați să respecte și să trateze mijlocul de transport cu responsabilitate.

Utilizatorii au la dispoziție următoarele date de contact:

(1) Primaria Municipiului Resita, Pta. 1 Decembrie 1918, nr 1A, Resita, Caras-Severin

(2) Telefon 0772 271 126.

 

Elena FRANȚ

 

 

 

 

 

Stiri similare

7 Comentarii

 1. zero

  “În cazul în care se constată dispariția echipamentului … acesta (utilizatorul, n.n.) va trebui să achite “daune interese” reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei si costuri administrative …”

  Deci, dacă pierzi un “ochi de pisică” prin gropi, plăteşti toată bicicleta şi costuri administrative (salariile colaboratorilor).
  Chiar dacă “Utilizatorul trebuie să dețină echipamentul”, totuşi “returnarea echipamentelor se poate face de la oricare din cele patru stați …”.
  Or fi reguli de prin “puţul gândirii” lui Hadrian sau de pe la tăiţelu’? :)

  Raspunde
 2. Silvia

  Exemplul clar care arata cum se ia o idee vestica buna si se transforma prin incompetenta si birocratie in rahat! Exemplul clar ca administratia resiteana e doar un mod pt unii de a avea salariu mare si contributie la pensie. Cum poate acest primar sa ceara un nou mandat in aceste conditii? Miriam V. care s-a ocupat de acest proiect e la primarie doar pt ca are un tata consilier, for director de institutie. Ce credibilitate au oamenii astia?

  In orice capitala vestica poti sa inchiriezi bicilete in regim self-service la orice ora, in orice anotimp.

  In Resita nici saua nu o poti ajusta pt ca “intervii asupra starii tehnice sau a reglajelor echipamentului inchiriat”. 5 luni pe an vor sta blocate (noiembie-sf de martie). Aplicatia are rating de 2.5 pe Play. Solutia e emigrarea!

  Raspunde
 3. Andrei

  Nici nu au dat bine drumul la sistem si deja sunt probleme, nu mai zic de nesimtirea unora, care le inchiriaza si merg cate doi pe o bicicleta.. ar trebui postat in fiecare statie de inchiriere cate un afis mare cat capul cu regulamentul

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei