Sistemul sanitar din România este unul mizer și mafiot, acuză Purea! „Din 1989 nu s-a mai făcut absolut nimic în spitale”

modelmic

 

Sistemul de sănătate din România este unul mizer, neputincios și corupt, diferența în timp între actul medical din Vest și cel de la noi din țară fiind de 20-25 de ani, acuză medicul Paul Purea. Actualul consilier județean cărășean, membru PMP, prevede un viitor sumbru pentru medicina din România, fiind de părere că mărirea salariilor medicilor a fost o eroare gravă a actualului Guvern, consecința fiind direcționarea bugetelor spitalelor către plata salariilor și nu către investiții, capitol și așa deficitar.

„Sistemul sanitar din România va ajunge și mai adânc în mlaștina neputinței și a neajutorării pacienților. De ce? Bugetele spitalelor vor fi îndreptate numai și numai spre plătirea de salarii. Nu o să se reușească să se mai facă nici un fel de investiții în spital în favoarea bolnavilor, a sărmanilor pacienți, ci pur și simplu o să îmbogățim pe cei bogați. Nu mă refer la chirurgii noștri de la Spitalul din Reșița.  Nu am nimic cu nimeni, eu vorbesc în general de sistemul de sănătate din România, care este și îmi asum spusele mele, unul neputincios, mizer, de lazaret și unul pur și simplu mafiot. (…)

Pacienții suportă sau beneficiază în prezent de investițiile făcute în epoca ceaușiștă. Din 1989 nu s-a mai făcut absolut nimic. Nu se mai face altceva decât să se îmbuibe medicii români și pacienții să fie neglijați”, a afirmat Purea în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean de luna aceasta, ocazie cu care s-a votat desființarea celei de-a doua linii de gardă de la secția de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Nicăieri în lume, medicii nu au posibilitatea de a câștiga bani din trei surse ca în România: de la stat, de la cabinetele private și din șpagă, nu s-a sfiit să acuze Purea, adăugând că cei mai mulți milionari din tagma medicilor europeni se găsesc în România:

„Vine deșteptul de Guvern și ne face nouă ordine și mărește salariile.  De ce? Să stopeze hemoragia medicilor tineri care pleacă în străinătate. Dar nu îi ajută pe medicii tineri, îi ajută tocmai pe medicii care nu mai au nici o șansă să plece din România. Un medic primar trecut de 45-50 de ani nu are nici o șansă să fie angajat peste hotare. Ei caută oameni tineri, pe care să îi recicleze, să îi pregătească, să îi facă de viitor.

Noi producem foarte mulți medici. Numărul absolvenților de medicină de la noi din România este aproape egal cu numărul absolvenților de medicină din Germania, România având 18 milioane de locuitori, să nu ne mai mințim cu 23 de milioane, în timp ce Germania are 83-84 de milioane de locuitori”.

Purea și-a încheiat discursul cu o propunere: ca medicii primari din România, dacă au într-adevăr conștiință, să doneze jumătate din  bani spitalelor, pentru a fi folosiți pentru investiții și medicamente.

Citește și Linia a doua de gardă de la Spitalul Județean din Reșița, desființată! După nici un an de activitate!

Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. George

  Foarte bine spus de acest Om,dar și foarte adevărat!! ce-i mai mari”șmecherii Hoți”din Caraș, și din țară sunt Doctori și Primari de “sate,comune”un exemplu de primar Hoțoman îl avem noi în com GÂRNIC….

  Raspunde
  1. George

   Dar pe nimeni nu-l interesează, toți își văd de treabă lor,și așa merge viața pe la noi in Romania, Hoți și Mafioți își văd de treabă lor (la furat de banii publici)

 2. Zic si eu...

  Oare ce tinteste acest donm doctor Purea si de ce iese la iveala cu amanunte de genul …care se stiu !
  O mai fi liber postul de director sau…ceva pe la ministret…ce vrea defapt?

  Raspunde
 3. Branzan Marian

  Ce prostie. Romanii stiu asta de peste de peste 20 de ani dar altii abia acum o afla. Unde ati trai pana acum “domnilor” sau ce interese aveti ??

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei