Situația infectării cu COVID-19 din această dimineață, la nivelul județului Caraș-Severin

a

„Populația trebuie să fie informată nu panicată“ – acesta este mesajul prefecturii Caraș-Severin. În acest sens am solicitat purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Daniel Botgros, o informare la zi a situației din județ:

„Potrivit raportării de la ora 9, se află în autoizolare la domiciliu un număr de 147 de persoane. Au ieșit din izolare 67 de persoane. În carantină sunt plasate în acest moment 35 de persoane. Cele mai multe persoane în autoizolare sunt la Reșița – 38. În Caraș-Severin există, după cum se știe, un singur caz confirmat cu coronavirus, la bărbatul de 27 de ani din Reșița.
Așteptăm încă rezultatele femeii de 60 de ani cu suspiciune și ale soției persoanei confirmate cu coronavirus“. Analizele se efectuează la spitalul de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a mai precizat Daniel Botgros.

„Un număr de 58 de probe vor fi recoltate de la toți atâția contacți ai bărbatului de 27 de ani confirmat cu coronavirus în Caraș-Severin, care lucrează la un magazin mare din Reșița. Este vorba de contacți de familie, colegi de serviciu sau contacți ce provin în urma unor activități sportive. Probele vor fi trimise la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara. Cu toții se află acum în autoizolare la domiciliu“.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin face un apel la calm pentru populația județului, în ce privește gestionarea incidenței COVID-19, în această perioadă. Dorim să sfătuim populația să aibă încredere în specialiștii din sănătatea publică dar și în tot corpul medical implicat în salvarea vieților și sănătății cetățenilor.

În aceste zile vin foarte multe apeluri panicate la DSP Caraș-Severin, la Compartimentul de Supraveghere în Sănătatea Publică, vizând unele situații care se confirmă iar altele se infirmă, dar costă, cele neadevărate, multe eforturi din partea tuturor structurilor implicate. Sugerăm populației să aibă încredere în rezolvarea situațiilor și să nu se substituie autorităților medicale sau celor care trebuie să aplice legea penală. DSP Caraș-Severin a început deja să aplice amenzi acolo unde cei autoizolați nu respectă recomandările și părăsesc domiciliul. Iar persoanele care au întâmpinat probleme la autoizolare au fost ajutate. De asemenea, persoanelor aflate în carantină în Caraș-Severin li se asigură zilnic mijloacele de subzistență și de igienă personală.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei