Situația la zi a scenariilor după care se desfășoară învățământul în Caraș-Severin

a

Din cele 409 unități de învățământ din Caraș-Severin, de astăzi 60 de școli funcționează în scenariul roșu (doar cu școală on-line) 77 de școli și două cluburi ale elevilor în scenariul galben (câte 2 săptămâni prezența fizica și două săptămâni on-line, prin rotație) iar celelalte 270 sunt în scenariul verde cu școală strict față în față.

Număr de elevi care intră în lecții on-line este de 14.331. Din cele 60 de școli cu regim on-line în 6 cazuri au fost confirmate infectări cu virusul SARS-CoV-2 la elevi sau cadre didactice din unitatea școlară și 54 din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori în localitate.

În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate și numărul de focare existente în unitățile de învățământ din localitate, precum și alte criterii de risc, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ (scenariul 3), cursurile desfășurându-se online.

Un elev, 4 cadre didactice și doi angajați din personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt spitalizați, iar în izolare la domiciliu/carantină sunt 52 de elevi, 29 de cadre didactice, din care 10 au ales să predea online și 19 să intre în concediu medical și 5 din personalul nedidactic.

De asemenea, în contextul închiderii școlilor, elevii trebuie educați și supravegheați astfel încât să nu se adune în grupuri, afirmând clar că școlile au fost închise tocmai pentru a evita aceste adunări, ne-a precizat prof Ion Chiosa, purtător de cuvânt al Inspectoratului școlar Caraș-Severin.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. IVAN

    Aste se vrea cu NWO o lume de analfabeți și idioți, care ascultă slugarnic și obedient de conducătorul mondial suprem MARE ARHITECT AL UNIVERSULUI așa cum l-au denumit demenții din OCULTA MONDIALĂ!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei