Situațiile de urgență să mai aștepte! Doar 15 din cele 77 de servicii voluntare din județ au autorizație

modelmic+editorial

Serviciile voluntare pentru situații de urgență trebuie să existe în fiecare comună, oraș, sau municipiu din județ și au nevoie de autorizație pentru a putea funcționa. În acest sens, fiecare serviciu în parte trebuie să depună o documentație în vederea avizării…lucru care în Caraș-Severin nu se prea întâmplă.

Pentru a putea funcționa în temeiul legii, toate serviciile vountare trebuie să îndeplinească o serie de criterii de performanță necesare pentru constituirea, încadrarea și dotarea acestora, stabilite printr-un ordin al ministrului.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc miercuri la Prefectură, Cristinel Coneru, șeful ISU Semenic, a explicat cum la nivel de județ nici 20 la sută dintre serviciile voluntare pentru situații de urgență nu au autorizație de funcționare.

Mai exact, doar 15 din totalul de 77 de servicii voluntare care ar trebui să existe la nivel de județ au depus documentația necesară în vederea avizării. Acestea sunt cele din Reşiţa, Caransebeş, Armeniş, Bănia, Bozovici, Caraşova, Doclin, Eftimie Murgu, Forotic, Luncaviţa, Măureni, Obreja, Prigor, Slatina Timiş şi Târnova

Dintre acestea, doar una a depus documentația imediar după ordinul de la Minister, restul de 14 fiind avizate recent, la începutul acestei veri.

Restul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, vor avea obligația să se avizeze până la finalul anului. În caz contrar, ele vor putea funcționa, dar vor exista sancțiuni, informează reprezentanții ISU.

 „Dacă nu se asigură încadrarea serviciului de urgență voluntar cu personal atestat, sancțiunea este între 500 și 1.000 de lei. Dacă nu se asigură dotarea serviciilor de urgență voluntare potrivit normelor, cu mijloace tehnice pentru apărarea împotriva incendiilor, echipamente de protecție specifice, carburanți, lubrifianți, sancțiunea este tot între 500 și 1.000 de lei. Deci ele pot să funcționeze, dar nu funcționează normal, ci fără îndeplinirea criteriilor de performanță“.

 

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei