Social-democratele din Caraș-Severin, în frunte cu deputatul Luminița  Jivan, lasă faptele să vorbească!

modelmic

Reprezentantele femeilor social-democrate din județul Caraș-Severin s-au reunit ieri la sediul județean al PSD din Reșița pentru a stabili calendarul de acțiuni și activități pe care le vor derula în perioada următoare. În urma discuțiilor s-a hotărât ca reprezentantele OFSD Caraș-Severin să se concentreze pe acțiuni de prevenire a abandonului școlar, pe acțiuni umanitare, pe campaniile prin care se dorește protejarea femeii și a copilului și nu în ultimul rând pe activități prin care să se urmărească promovarea tradițiilor din județ.

Direcțiile de acțiune ale OFSD Caraș-Șeverin vor fi sincronizate cu programele și strategiile la nivel național ale partidului.

La Congresul PSD din 10 martie au fost adoptate 100 de măsuri care vor fi implementate până în 2020 de Guvernul Dăncilă și care vizează salariile, pensiile, birocraţia, sănătatea, infrastructura şi educaţia. Premierul Viorica Dăncilă a vorbit la Congresul PSD despre egalitatea de gen promovată de social-democraţi, prin stabilirea unei parităţi bărbaţi-femei în rândul vicepreşedinţilor de partid. Rolul femeii devine astfel extrem de important, implicarea social-democratelor  se dorește a fi una vizibilă,  simțită și aceasta prin transpunerea ideilor pozitive în practică.

29244756_1970004176363203_2326149773502971904_o

Ne dorim să putem să contribuim la elaborarea politicilor publice și la propunerea unor măsuri privind protejarea femeilor, a copiilor și a bătrânilor, a persoanelor cu nevoi speciale, prevenirea abandonului școlar.

Astfel, mare parte din acțiunile noastre se vor axa pe tot ceea ce presupune măsuri de prevenire a abandonului școlar la nivel de județ. În acest sens, vom desfășura inclusiv acțiuni umanitare, venind în sprijinul familiilor nevoiașe cu rechizite, manuale, cărți de lectură, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Una din acțiunile pe care le vom face ca și temă de dezbatere pe parcursul acestui an se numeste: „Abandonul școlar, o fractură în procesul educativ”.

De asemenea, vom continua campaniile privind protejarea femeii și a copilului. Pe acest segment vom organiza o dezbatere: „Grija pentru copil și familie –  o preocupare permanentă a OFSD”.

În preajma sărbătorilor pascale, colegele noastre sunt interesate să derulăm acțiuni care să pună accent pe promovarea tradițiilor (încondeierea ouălor, promovarea portului popular din Banatul de Munte, etc). Și cu această ocazie, ne-am propus să fim alături de familiile nevoiașe, „dăruind românește”. 1 iunie va veni  în întâmpinarea așteptărilor copiilor.

Am stabilit să ne implicăm și să depunem eforturi în tot ceea ce presupune promovarea produselor tradiționale din Banatul Montan, anul  acesta, Rudaria – Eftimie Murgu, fiind una din „vocile”  țării noastre în Europa.

Ne dorim ca programele și acțiunile noastre să le putem armoniza pentru a răspunde mai bine nevoilor electoratului feminin.

Nu în ultimul rând vom face programe și strategii de pregătire politică a femeilor”, explică deputatul Luminița  Jivan, președintele OFSD Caraș-Severin.

29216101_1970004079696546_4677054888096563200_n

În cadrul întâlnirii s-a  discutat și despre: intensificarea activității de organizare în fiecare localitate din județ; elaborarea unui program de pregătire pentru femeile nou alese, pentru o mai bună cunoaștere a responsabilităților ce le revin și pentru implicarea lor în munca politică, în luarea deciziilor; sporirea nivelului de participare și implicare a femeilor în politică și la luarea deciziilor, aspect fundamental pentru democrație și pentru dezvoltarea durabilă a țării.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Social-democratele din Caras-Severin dau startul actiunilor | Luminita Jivan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei