Social democrații din CL Caransebeș reacționează dur! „Felix Borcean o comite din nou, încercând să spele imaginea tătucului Vela”

modelmic

În fața declarațiilor date de primarul din Caransebeș, Felix Borcean, cu privire la terenurile de pe teritoriul orașului care au ajuns în mâinile speculanților imobiliari, social-democrații din Consiliul Local ies în față cu un drept la replică.

Florin Bogdea este cel care a decis să iasă public cu o replică la cele spuse de edilul caransebeșean în articolul publicat de Reper24 initulat La Caransebeş, Felix Borcean exclude varianta PSD.

„Se pare că primarul Felix Borcean, o comite din nou într-un tur de forță prin publicațiile locale, încercând să spele imaginea tătucului Vela, care usturoi a mâncat dar gura nu îi miroase. Eu zic că dacă tăceau filozofi rămâneau, dar se pare că doresc să se disculpe cu cele 80% din terenuri, date daibojla diverși așa ziși investitori strategici în municipiul Caransebeș.

Eu vreau să vin cu situații clare nu cu dezinformări și anume afacerea Teracon, în care firma Teracon a vrut să vândă terenul obținut de la Primăria Caransebeș, firmei TMD Friction, la un preț mai mare decât cel pe care l-a cumpărat, doar că juriștii firmei TMD Friction au fost un pic mai lucizi și nu s-au băgat în combinația aceasta, ba mai mult au replicat în scris firmei Teracon că nu sunt proprietarii de drept ai terenului, acesta trebuind să fie restituit Primăriei Caransebeș.

Teraconul avea sarcina să realizeze investiția în termen de doi ani conform contractului 3607/21.11.2008, altfel pierdea și banii și terenul, dar Felix la îndemnurile binefăcătorului suprem, semnează un act de încetare a contractului și de restituire a banilor Firmei Teracon (act de încetare prin revocarenr. 1205/29.05.2017). Oare de ce? Mai apoi văzând că a greșit, se dă el pe el în judecată pentru anularea actului semnat, parcă suntem în celebra ”O noapte furtunoasă” a lui Caragiale.

Alt caz este afacerea Cetura, în care primăria vinde printr-o hotărâre dubioasă, lui Maxinesi Alexandru cetățean din București, 10 Ha de teren (contract numărul 2625/20.oct.2010) iar acesta la numai trei luni, mai exact în 20.11.2011, contract numărul 1242, vinde terenul societății S.C. Fortuna Prest Construct SRL, care ce face ? … excavează sute de mii de metri cubi de teren și îl vinde la SC Copisa, firma care a realizat Afacerea Centura Caransebeșului. Bună afacere, nu?

Alt caz este afacerea Pangram, două hectare de teren, în drumul Reșiței unde este parcul de sculpturi, terenul a fost cumpărat cu 2 euro/mp, în condițiile în care rapoartele de evaluare făcute pentru loturile de case vândute cetățenilor în acea zonă este de 9 euro/mp. Oare nu este o afacere și aceasta? Primarul Reșiței, cel care a cumpărat la 2 euro terenul respectiv prin firma Pangram, vinde acțiunule firmei care include și cele două hectare de teren, oare la ce preț?

Alt caz este afacerea Sf. Ioan Botezătorul, 44253 mp, teren vândut lui Holoși Daniel Emil (contract nr. 248/08.02.2011 pentru 0,30 euro/mp). Se excavează tone de teren, rămânând gropi imense, mai apoi cam la trei luni de zile, mai exact în data de 13.05.2011, domnul Holoși Daniel Emil, donează terenul Asociației Creștin Ortodoxe, Sf. Ioan Botezătorul, contract nr. 12041/13.05.2011, asociație fondată de socrul șoferului primarului Vela, la acel moment. Este sau nu și aceasta o afacere?

Mă opresc aici cu afacerile  din Caransebeș, dar lista ar mai putea continua astel încât să ajungem la procentul de 80% vehiculat. La întrebarea dacă Felix Borcean este marioneta lui Vela?, vă las pe dumneavoastră onorați cititori să dați răspunsul”.

 

 

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei