Șoferii cărășeni, în vârful topului național al promovabilității examenului auto!

modelmic+editorial

Cu toate că numărul școlilor de șoferi la nivel național crește văzând cu ochii, rata medie de promovabilitatea a examenului auto a scăzut în ultima perioadă uimitor de mult în cea mai mare parte a județelor țării.

Din acest motiv, se pune chiar în discuție introducerea unei rate de promovabilitate minime obligatorii pe care fiecare școală de șoferi ar fi obligată să o atingă dacă vrea să își păstreze licența de funcționare.

Analizând datele puse la dispoziție de către drpciv.ro si prelucrate de www.odat.ro, și luând în considerare toate școlile de șoferi, PFA-urile și instructorii autorizați din întreaga țară, este clar că această măsură de a impune o promovabilitate obligatorie nu va putea fi implementată fără urmări grave, și asta pentru că foarte puține școli de șoferi ar putea atinge media impusă.

În ceea ce privește topul național al județelor cu cea mai mare și mai mică rată de promovabilitate a examenului auto, județul Caraș-Severin se situează printre fruntași. Șoferii cărășeni se află pe locul trei în vârful topului, cu o promovabilitate de 49,91 la sută, puțin sub Dolj cu 51,40 la sută și Botoșani, cu 52,75 la sută.

Situația la nivel național este paradoxală. Deși în București există un număr foarte mare de școli de șoferi, rata de promovabilitate este de doar 33.48%, fenomen întâlnit și la Iași, județul cu cea mai scăzută rată de promovabilitate din întreaga țară, de doar 21.47%.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei