Doar 18 la sută dintre şomerii instruiţi de AJOFM îşi găsesc un loc de muncă

AJOFM

AJOFM Caraş-Severin a organizat pe parcursul anului trecut 31 de cursuri de calificare pentru şomerii cărăşeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Şansa de a găsi unul le-a surâs însă doar câtorva dintre aceştia.

611 şomeri cărăşeni au apelat la serviciile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în 2014, însă doar 113 au ajuns să se şi integreze pe piaţa muncii. Cel mai frecventat curs, cu 190 de participanţi, a fost cel de îngrijitor bătrâni la domiciliu, o şansă în plus pentru cei care vor să ia drumul străinătăţii. Dintre aceştia, doar 31 au şi reuşit să-şi găsească un job.

Cei mai mulţi dintre cei care au accesat oferta de instruire a AJOFM au fost tinerii sub 25 de ani, cărora diplomele obţinute după terminarea liceului sau a şcolilor postliceale nu le prea folosesc, astfel că sunt nevoiţi să se reorienteze spre una din meseriile: lucrător în comerţ, construcţii, bucătar, frizer, manichiurist, maseur, instalator sau sudor.

Deşi susţine că oferta de cursuri se stabileşte în urma consultării cu angajatorii, directorul AJOFM, Caius Isac explică de ce absorbţia pe piaţa muncii a şomerilor calificaţi nu ajunge nici la 20 de procente: „Stabilirea cursurilor de calificare ce s-au derulat în cursul anului 2014 s-a axat în principal pe solicitările venite din partea şomerilor. Noi putem să-i îndrumăm spre ce se cere, dar nu-i putem obliga să nu opteze pentru ce-şi doresc sau ştiu să facă. Deşi am consultat şi agenţii economici în legătură cu locurile de muncă disponibile, majoritatea firmelor chestionate nu pot estima necesarul de persoane ce urmează a fi angajate, din cauza pieţei instabile şi fluctuante. Încercăm să urmărim trendul şi să oferim calificările necesare, însă angajatorii nu respectă nici măcar obligativitatea de a anunţa locurile de muncă vacante în 5 zile şi ocuparea acestora în 24 de ore, după cum prevede legea”, a declarat acesta.

De cealaltă parte, sindicaliştii sunt de părere că dezinteresul firmelor în acest sens este o urmare a faptului că acestea nici nu doresc să angajeze personal instruit, ci caută varianta mai ieftină, a muncitorilor necalificaţi. „Angajatorii preferă muncitori necalificaţi sau pe care să şi-i califice ei, la locul de muncă. Dacă se continuă în acest fel, operăm doar cu minusuri pe piaţa muncii. Cei care muncesc, plătesc impozite, sunt cei care contribuie la formarea profesională a şomerilor. Se cheltuie astfel o grămadă de bani pe această activitate, bani care nu se regăsesc ulterior în economie, pentru că cel calificat nu se angajează. Dacă vrem o activitate de formare profesională eficientă, trebuie să antrenăm trei actori: furnizorul de formare, angajatorul şi agentul eonomic. În lipsa unor forme legislative care să oblige angajatorii să participe la acest proces de formare, vom fi în continuare ineficienţi”, a explicat Marian Apostol, preşedinte CNS Cartel Alfa, Filiala Caraş-Severin.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei