Sondaj PNL „noi și ei“, sau de ce așteaptă Marcel Vela CEx-ul PSD la nivel național? Și da…deputatul Schelean chiar există!

modelmic

Partidul Național Liberal va realiza un sondaj de măsurare a mai multor personalități din spectrul politic al județului Caraș-Severin. Sondajul PNL, care se va realiza la nivel național, urmărește să vadă modul în care se poziționează actualii actori ai politicii cărășene în preferințele electoratului, un test premergător alegerilor europarlamentare din 2019 și a celor locale din 2020.

Opțiunile electoratului cărășean pentru Vela, Schelean, Popa, Marșalic, Tabugan, Mocioalcă și … Jivan sau Hurduzeu?

Între „măsurații“ pronunțați de Marcel Vela pentru sondajul PNL anunțat să aibe loc în viitorul apropiat, vor fi atât personalități liberale cărășene precum primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, chirurgul Jaro Marșalic, deputatul Valeria Schelean (mai mult o hologramă, că eu nu cred că acest deputat există cu adevărat) și desigur, liderul PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, cât și „adversarii“, deputat Ion Tabugan – liderul ALDE Caraș-Severin,  deputat Ion Mocioalcă – președinte PSD Caraș-Severin. Dar pentru că trebuiau alese șapte personalități politice pentru măsurarea din sondaj, 4 din PNL Caraș-Severin și trei de la celelalte partide parlamentare, chiar a șaptea nominalizare creează confuzie.

Pentru că Vela nu a putut decide, până în acest moment, dacă cel de-al șaptelea politician să fie deputatul Luminița Jivan sau actualul președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu? De ce nu a luat o hotărâre în acest sens? Pentru că deznodământul legat de viitorul organizației PSD Caraș-Severin încă se joacă iar cele mai multe voci afirmă că în urma mult așteptatului sau hulitului CEx PSD la nivel național, vom afla și noi dacă în cărțile sondajului PNL a rămas parlamentarul Luminița Jivan sau șeful județului, Silviu Hurduzeu.

Totuși mă întreb de ce nu și-a introdus Marcel Vela în sondaj și colegul din camera parlamentară în care activează, senatorul Ionuț Chisăliță sau pe celălalt coleg al domnului Mocioalcă, deputatul Ion Spânu, politicieni experimentați, rasați și charismatici? Este cert de-acum faptul că ultimul scandal din ograda PSD, a creat un personaj care a reușit într-un timp record să pună în umbră figuri politice, unele chiar marcante ale social-democraților din Caraș-Severin, iar Luminița Jivan nu pare să-și fi aruncat pe masa de joc toți așii politici din mânecă.

Părerea mea este că n-ar fi rău ca în PSD Caraș-Severin, la agapele „ad-hoc“ cu sau fără oaie starpă de Cornereva sau la o degustare de ciorbă de pește marca Omer, să fie votat și candidatul pentru poziția rămasă incertă în sondajul PeNeLiștilor. Zic și eu!

PS Era să uit, dom’ președinte…Ce mama lui proces verbal și sondarea sondajelor mai caută „anonima“ Valeria Schelean în acest sondaj, pentru că în afara unor penibilități rostite pe la emisiuni de toc-șou politic de pe Dâmbovița, în Caraș-Severin electoratul se jură pe Sfânta Cruce că n-a mai văzut-o de vreme lungă (Hai că se făcu și anu/Și nu puparăm Scheleanu), după ce a fost aleasă din postura de Numero Uno pe lista PNL de la Camera Deputaților în Caraș-Severin? Sau ați trimis-o în parlament ca să scăpați de ea aici, în „teritoriu“? A ajuns o vorbă cu tîlc pe la noi, căci cică de atâta vreme n-a mai dat pe-acilea prin Căraș – vorba spânului, că până și lui Torma i s-a făcut dor de Valeria? Nu credeți că la următoarea conferință de presă, ar trebui să ne prezentați ACTIVITATEA PARLAMENTARĂ a doamnei deputat Schelean, întâlnirile cu „botaniștii“ care au ales-o cu încrederea că actuala doamnă Șomfelean o să îi reprezinte și lupta ei pentru mai binele cetățenilor județului Caraș-Severin?  Eu de pe-acum sunt excitat, doar când mă gândesc le expozeul ei magnific, la proiectele implementate de Valeria, de pe urma cărora cărășenii au ajuns să fie cei mai fericiți români.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Rusmir Ionel

  Daca ar fi sa aleg o PERSONALITATE POLITICA CARE FACE CINSTE JUDETULUI CARAS SEVERIN , gandul m-ar duce imediat la Distinsa Doamna Profesoara MONA MUSCA si la Distinsul Doctor Urolog IOSIF SECASAN , caraseni care au dus in parlamentul Romania faima si cinstea Banatului de Munte.Nu este greu sa mai gasim inca multe alte personalitati care , daca gandim matur , se evidentiaza eminamente inaintea persoanelor propuse acestui sondaj : Distinsul Profesor Universitar Vela , Distinsul Doctor Soran , personalitati din presa locala , personalitati din invatamantul universitar ……..OAMENI BUNI , HAIDETI SA NU ACCEPTAM FIRIMITURILE .

  Raspunde
  1. Petru

   Doamna Mona Musca merita tot respectul, cat despre ceilalti “distinși ” – sa îi lasam la job-urile actuale sa se distinga in continuare…

 2. Critic

  Dacă îl măsurați onorabililor pe Tabugan, de ce nu îi măsurați și pe alții? Exemplu: vicepreședintele Ionuț Popovici alt lider de partid tânăr, carismatic, la costum, prezent în județ și vioi chiar și pe mese, dar vocal, la fel de vocal este Ionescu de la PNTCD o voce critica a administrației de pe Barzava… Ar fi interesant un astfel de sondaj realizat de presa, dar necomercial pentru partide, un fel de bilanț pentru lideri prin ochi cetățenilor din sate și orașe nu doar din unele dedicat… pe mai multe direcții: politic, administrativ, activitate parlamentara, imagine, îndeplinirea promisiunilor s.a

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei