SoNoRo Conac ajunge la Oravița! Cărășenii, invitați la un concert deosebit în cel mai vechi teatru din România!

modelmic

Teatrul Vechi Mihai Eminescu din Oravița va găzdui în această seară un spectacol deosebit, derulat în cadrul proiectului SoNoRo Conac. Evenimentul este parte integrantă a ediției a VI-a a seriei de concerte SoNoRo Conac ce se desfășoară până în luna septembrie în clădiri de patrimoniu selectate cu atenție din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

Concertul de la Oravița este programat să înceapă la ora 19:00, organizatori fiind CENTRUL CULTURAL și COMPLEXUL MUZEAL ”TEATRUL VECHI MIHAI EMINESCU”, PRIMĂRIA ORAVIȚA, ASOCIAȚIA SONORO și BRD – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE. Intrarea este liberă, iar din programul ce va fi prezentat de artiștii Francesco Ionașcu (vioară), Christian Naș (violă), Răzvan Popovici (violă) și Marcin Sieniawski (violoncel) fac parte:

  • Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) – Preludiu din Suita nr.1 pentru violoncel solo în sol major, BWV 1007
  • Luigi Boccherini (1743 – 1805) – Sonată pentru vioară și violoncel
  • Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Duet „mit zwei obligaten Augengläser“ pentru violă și violoncel, WoO32
  • Bela Bartók (1756 – 1791) – Duete pentru două viole Sz.98
  • György Ligeti (1923 – 2006) – Baladă și joc pentru două viole
  • Serghei Prokofiev (1891 – 1953) – Marș pentru violoncel solo
  • George Enescu (1881 – 1955) – Lăutarul pentru violă solo
  • Frank Bridge (1879 – 1941) – Lament pentru două viole
  • Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Trio de coarde în sol major op.9, nr.1

Pentru rezervări: alexa.petre@sonoro.ro +40 741 190 470.

Proiectul SoNoRo Conac se dorește, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. Ideea de bază a acestui proiect este de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea publicului. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse și menținute în circuitul cultural.

SoNoRo Conac și-a propus să aducă muzica de cameră în spații care au fost gândite special pentru acest tip de evenimente – sălile de concert sau de bal ale vechilor conace și case boierești, spații sacre cu acustică excepțională dar și clădiri impresionante cu un trecut de poveste. Ne bucurăm să oferim publicului bucuria descoperirii acestor monumente arhitecturale, în cadrul unor recitaluri ce pun spațiul și funcționalitatea sa în cel mai potrivit context”, explică Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului SoNoRo.

Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Diana RADU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei