Sorin Simescu: „Comisarul șef al Gărzii de Mediu face declarații în totală necunoștință de cauză!“

Simescu

Întâlnirea cu operatorii de salubritate deserviți de Green Ecobauer care a avut loc marți, 29 august, la sediul Agenției de Protecția Mediului Caraș-Severin, convocată de comisarul șef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin Gheorghe Munteanu, s-a desfășurat fără reprezentanții societății Green Ecobauer, cei cărora ar fi trebuit să li se ceară un punct de vedere în legătură cu situația creată, întâlnire în care au fost făcute o serie de declarații care ridică mari semne de întrebare.

Sorin Simescu, director general al societății Green Ecobauer, se declară siderat de atitudinea și declarațiile ulterioare întâlnirii, făcute de comisarul șef al GNM Caraș-Severin la postul public regional, Radio Reșița.

„Dacă de prima întâlnire cu operatorii de salubritate zonali, la care consider că ar fi trebuit să fim invitați, am aflat prin bunăvoința acestora că a avut loc și care au fost concluziile reuniunii, nu de la domnul comisar șef Gheorghe Munteanu, așa cum era firesc, despre a doua ieșire publică referitoare a aceluiași personaj am aflat întâmplător de la postul public Radio Reșița. Dacă la prima întâlnire, din relatările celor prezenți am aflat că domnul comisar șef Munteanu se antepronunță pe o măsură care vizează societatea noastră, dictată de APM Caraș-Severin, lucru pe care întâmplător sau nu s-a mai pronunțat un ales local în urmă cu 5 săptămâni, constat că domnul comisar șef oferă cu larghețe, ca să nu spun că le impune, cu toate că acesta ar fi termenul potrivit, o soluție alternativă operatorilor deserviți de Green Ecobauer. Consider că prin indicarea directă a unui alt operator, domnul comisar șef GNM în calitatea sa de autoritate de mediu comite un act de trafic de influență. Ca urmare, am sesizat organele abilitate să ancheteze funcționarii publici pentru a săvârșirea unei presupuse infracțiuni. În plângerea respectivă am atașat și declarațiile celor prezenți la întâlnire cărora li s-a indicat cu subiect și predicat de către domnul Gheorghe Munteanu cu ce operator să își continue activitatea.

Simescu: „Munteanu nu știe ce grăiește“

Directorul Green Ecobaeur afirmă: „Ascultând postul radio Reșița, spre surprinderea mea, îl aud pe domnul Munteanu făcând afirmații care mă surprind, precum aceea că autorizația de mediu a SC Green Ecobauer ar expira în data de 5 septembrie 2017, când ea de fapt expiră în noiembrie 2019, că la punctul nostru de lucru s-ar afla 7000 de tone de deșeuri, faptul că fumul degajat de autoaprinderea deșeurilor ar pune în pericol sănătatea cetățenilor din municipiul Reșița, precum și faptul că Green Ecobauer deservește doar 17 localități. Pentru unele dintre afirmații, constat că domnul Munteanu nu stăpânește domeniul în care activează. Și anume, din raportările pe care domnia sa le are, ar fi trebuit să știe că la punctul de lucru mai sunt 1500 de tone care ard și care nu pot fi transportate și în niciun caz 7000 de tone, că Green Ecobauer deservește 47 de localități, nu 17, cât declară dânsul. Referitor la toxicitatea fumului degajat, probabil că domnul comisar nu e la curent cu ceea ce se întâmplă la Măldărești, unde chiar ministrul mediului, Gabriela Gavrilescu, s-a deplasat în teren cu o echipă de control iar după analizele efectuate de laboratoare acreditate, a declarat public și a asigurat pe locuitorii din zona respectivă, că fumul din zonă nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea lor. Probabil că domnul Munteanu e mult mai specializat decât întregul Minister al Mediului și a constatat de unul singur că fumul de la punctul nostru de lucru e un pericol pentru sănătatea populației reșițene. Referitor la celelalte afirmații, precum aceea că Green Ecobauer dă foc la deșeuri, că le ascunde și alte aberații de acest gen, domnul comisar știe și are procesele verbale ale intervențiilor pompierilor ISU Semenic, de la începutul fenomenului de autoaprindere și până în prezent.  Consider că firma Green Ecobauer nu poate stinge un incendiu care nu poate fi stins de pompierii ISU Semenic, cei care intervin aproape zilnic de aproape 4 sau chiar 5 săptămâni. Mai mult decât atât, același personaj face o afirmație amenințătoare, în care precizează că îmi va face o plângere penală. Nu există niciun temei și consider că societatea noastră nu are nicio culpă în situația creată de autoaprinderea deșeurilor aflate la punctul de lucru, nici de felul în care societatea a efectuat gestiunea deșeurilor de la înființare și până în prezent. Dar bineînțeles, trăim într-o țară liberă iar dânsul poate să facă ce dorește de cuviință. În ceea ce mă privește consider că afirmațiile făcute publice de comisarul șef al Gărzii de Mediu din județ, sunt calomnioase, lipsite de temei, fără nicio dovadă și că aduc prejudicii de imagine și economice societății pe care o conduc. Drept urmare, prin firma de avocatură care ne reprezintă o să ne îndreptăm cu pretenții în civil împotriva domnului Munteanu, după ce un expert va constata prejudiciul economic creat societății noastre de declarațiile dânsului.

În ceea ce îi privește pe cetățenii Reșiței, îi asigur că firma Green Ecobauer va face tot posibilul să stingă incendiul la punctul de lucru precum și că sănătatea nu le este pusă în pericol, așa cum fals a enunțat domnul amintit mai sus. În același timp îmi exprim îngrijorarea că dacă domnul Munteanu își duce până la capăt amenințările vom avea în Caraș-Severin, 47 de depozite neconforme, localitățile deservite de noi neavând o variantă alternativă în lipsa deponeului de la Lupac, care, cu regret trebuie să o spun, trebuia inaugurat acum 3 ani. Dar probabil că pe domnul comisar nu îl interesează că județul ar putea intra într-o procedură de infringement, dânsul având cu totul alte interese.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei