A sosit a doua tranșă de vaccinuri la Spitalul Județean Reșița

vacc

Astăzi a sosit a doua tranșă de vaccinuri anti-Covid la Spitalul Județean din Reșița pentru tranșa a doua de vaccinare, respectiv 72 de flacoane pentru 360 de doze.

Săptămâna trecută au fost efectuate 250 de vaccinări pentru personalul medical din linia întâi iar săptămâna aceasta va începe vaccinarea pentru celelalte secții ale spitalului județean din Reșița, nu doar cele care au fost în linia întâi, după cum a afirmat managerul unității spitalicești, Alina Stancovici.

Din totalul celor înscriși pe liste avem 621 de persoane din 1178 de angajați ai spitalului. Săptămâna trecută au fost realizate 250 de vaccinări. Sperăm să fie pasul spre normalitate, spre o viață sănătoasă pe care ne-o dorim cu toții”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Secția de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean a fost amenajată centru de vaccinare.

Conform DSP Caraș-Severin, astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 menționează că transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Din cele 3 tranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, informează centrul de coordonare a vaccinării.

f2efc820-fa76-4829-a3b8-2c27d60ce188

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei