Spectacole de Caragiale și Hitchcock, piese pentru elevi și liceeni, dar și teatru de păpuși, pe agenda Teatrului de Vest din 2018!

modelmic

Mai multe premiere vor fi jucate anul acesta pe scena Teatrului de Vest din Reșița. Noul manager al instituției, Florin Ionescu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că reșițenii vor avea parte în perioada următoare de spectacole de calitate, atât pentru adulți cât și pentru copii, rezultate în urma unor colaborări cu regizori și actori din țară, dar și de peste hotare.

Prima premieră va avea loc în luna februarie, a precizat Ionescu, fiind vorba de spectacolul Iaacovi și Leidental, de Hanoch Levin, în regia Mihaelei Lichiardopol de la Teatrul Național din Timișoara. Scenografia va fi semnată de Geta Mediscki, de la același teatru. În același timp, noul manager al teatrului reșițean a precizat că premierele Teatrului de Vest nu vor mai avea loc duminica, ci cu câteva zile mai devreme:

„Prima premieră a teatrului va fi Iaacovi și Leidental cu 3 actori de la Naționalul din Timișoara. Spectacolul se va repeta acolo și se va veni cu el terminat, și premiera va fi fie în 9  februarie, fie pe 16 februarie. Premierele o să vreau să fie joi sau vineri, pentru că după aceea piesa să se mai poate juca sâmbătă și duminică. Publicul nu vine la teatru doar duminica, vine atunci când îl chemi”.

Tot în aceeași perioadă va avea loc și o premieră pentru copii, Omul de turtă dulce, de David Wood. Este o premieră națională în România, piesa fiind tradusă în română special pentru teatrul din Reșița, anunță Ionescu:

„Tot decorul, toate costumele, toată butaforia o primim la un preț modic de 50.000 de forinți, asta însemnă undeva la 170 de euro din Ungaria. Este un decor care a costat undeva la 2.000 de euro, deci este o afacere bună. Noi trebuie doar să îl transportăm, să-l aducem aici și să găsim regizorul care să facă spectacolul”.

În luna martie, va urma spectacolul O noapte furtunoasă, de Ion Luca Caragiale, o co-producție cu Teatrul din Deva, în regia lui Mihai Panaitescu, în care vor putea fi admirați actorii reșițeni Sorin Fruntelată și Florin Ibrași. În aceeași perioadă, este anunțat și un alt spectacol: 39 de trepte, de Alfred  Hitchcock, astfel încât publicul reșițean va avea parte de două premiere, înainte de Paștele din 2018.

Anul acesta Teatrul de Vest din Reșița va demara și două proiecte ce se vor derula în școli: „Teatru în valiză”, adresat copiilor din clasele I-IV și „Ce drog mi se potrivește”, care va avea ca public țintă elevii de liceu.

În proiectul meu de management, publicul tânăr este public absolut țintă. Este foarte important, pentru că acum facem publicul de peste 10 ani. Dacă acum nu avem public însemnă că acum 10 ani am avut un management prost la Reșița”, susține Ionescu.

În plus, managerul teatrului a anunțat că la Reșița se vor relua și spectacolele cu păpuși, cel mai probabil începând cu luna februarie.

Citește și „Am scăpat teatrul de contractele-căpușă! Anul viitor începem premierele!”, anunță noul manager Florin-Gabriel Ionescu!

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei