Spectacolul „A fost odată ca niciodată… în America”, oferit gratuit de Crucea Roșie, în sprijinul actorului Eugen Pădureanu!

modelmic

La ultima conferință de presă din acest an a fost promovat noul spectacol pentru copii al Teatrului de Vest din Reșița. „A fost odată ca niciodată… în America” va avea premiera oficială duminică, de la ora 11:00, când cei mai mici și mai fideli spectatori sunt așteptați să ia parte la punerea în scenă a unei povești desprinsă parcă dintr-o carte colorată, așa cum o descrie scenograful Sorana Țopa. Regia este semnată de Dan Țopa, aflat la al doilea spectacol în colaborarea cu Teatrul de Vest, din sezonul toamnă-iarnă, iar în distribuție se regăsesc: Rusalina Bona, noua achiziție a Teatrului de Vest, în urma unui concurs, Marius Tudor, Sorin Fruntelată, Maria Cizler, Florin Ibrași, Bogdan Blistyar, Robert Danci.

Spectacolul pe care îl prezentăm publicului mi-e drag, nu neapărat pentru că sunt rolul principal, mi-e drag pentru că autorul, Mihalkov, reușește să facă o alegorie în care iepurașul fură pușca vânătorului și devine stăpânul pădurii. Haideți să vedem împreună ce poate face iepurașul, iepurașul putând fi oricare dintre noi dacă avem în mână puterea, ce am putea face! Cred că pentru copiii e un spectacol extrem de vesel și totodată educativ”, a declarat actorul Marius Tudor.

„A fost odată ca niciodată în…America” este un spectacol musical, dinamic plin de energie, colorat și cu multă muzică de influență americană.

De ce se întâmplă în America? Dacă mă întrebați, pot să vă spun că se putea petrece și în parc în Reșița, același lucru, arealul verde se micșorează și atunci animalele au de suferit și joaca lor din pădure se poate muta oriunde, în parc, poate vedeți veverițe, sau alte animale. Omul a început să coabiteze foarte bine cu natura și cu animalele, de aceea a început să-i împrumute numele, familia Vulpe, familia Lupu și de aici joaca asta. Ne-am permis să îl ducem în Central Park, în America, de data asta, pentru că are mult mai multă dinamică, muzicalitate și cred că după Revoluție vocabularul nostru s-a îmbunătățit cu foarte multe expresii englezești, dar și americane și de aici am pornit, în spectacolul care cu siguranță o să placă și părinților și bunicilor”, a declarat regizorul Dan Țopa.

Despre realizările instituției de cultură în anul care se încheie în scurt timp, a vorbit managerul Florin Ionescu.

Am avut un an bun, cu nouă premiere, 5 pentru adulți și 4 pentru copii, și două festivaluri. În iunie a avut loc a treia ediție a Festivalului pentru Copii „Lumea Poveștilor” și în toamnă, prima ediție a New Wave Theater Festival. Consider că am avut un an absolut reușit cu cele 9 premiere bune și foarte bune, una dintre ele a fost și premiată în festivalul nostru, e vorba de „Scene bizare după Urmuz” în regia Mihaelei Panainte. Am fost în turnee, am fost la București la festivaluri, la Pucioasa la Centrul Cultural European, avem un parteneriat și de 2-3 ori pe an ne deplasăm acolo”.

Ca o noutate, spectacolul „A fost o dată ca niciodată…în America” ce se va juca duminică, 22 decembrie de la ora 11:00 la Teatrul de Vest Reșița va fi oferit gratuit de către Crucea Roșie. La intrarea în teatru se va găsi o urnă unde doritorii vor putea face donații pentru ajutorarea actorului Eugen Pădureanu!, a cărui casă a fost mistuită de flăcări.

 

79439522_3041311042563540_7154739925370273792_o

 

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei