Spectatorul, partener de dialog, mâine seară pe scena teatrului reșițean!

teatru 1

„Contrabasul” este un spectacol pentru actor, în care trăirile personajului sunt puternice și contrastante, izvorâte dintr-o frustrare a omului efemer, neobservat, care iubește muzica, dar urăște instrumentul la care destinul îl determină să cânte, un monolog în care managerul Florin Ionescu urcă pe scenă în prima lui monodramă, mâine seară pe scena teatrului reșițean.

Mai multe despre spectacolul care va avea premiera mâine, a vorbit într-o conferință de presă regizorul Mihaela Panainte.

Aceasta care e prima piesă de teatru scrisă de Patrick Suskind. Sigur că toată lumea cunoaște romanul „Parfumul”, iar ideea îi aparține lui Florin, să facem acest text. Dacă în roman se bazează oarecum pe simțul acesta al mirosului, în „Contrabasul” este vorba despre muzică, ținând cont că e un muzician.

A fost foarte interesant să lucrez cu Florin, el fiind la prima lui monodramă, și din experiența mea, este foarte complicat să faci un spectacol de monodramă. A fost o provocare foarte mare pentru mine ca să lucrez cu el, el are o experiență foarte mare ca și actor, e un spectacol pentru actor, regizorul doar observă sau cumva compune acest tablou sau multiplică acest personaj, o tragi-comedie în care destinul unui om care ca noi toți are frustrări și nemulțumiri față de această pasiune a lui legată de muzică, e tot timpul într-un contrast între iubirea lui pentru muzică, dar în același timp urăște contrabasul, îi urăște pe compozitori și, deși îi critică, până la urmă în sufletul lui este cel mai mare admirator al muzicii pe care o face. Spre final el își asumă acest destin efemer de muzician neobservat într-o orchestră de stat”.

piesa

Cea care s-a ocupat de scenografie și costumul actorului, Erika Csegoldi a ales să pună în scenă albastrul, culoarea teatrului. 150 de bucăți de cofraje de ouă pictate dau o notă inedită decorului acestui spectacol,

Pentru că, contrabasul are un rol principal în piesa asta, i-am dat așa o culoare să fie mai intensă și mai interesantă, dar o să vedeți cu luminile și cu video-proiecția, o să arate excelent. Și costumul o să aibă puțin mai mult albastru, puțin elegant, puțin boem”, a explicat scenografa.

Actorul și managerul Florin Ionescu, a adus în discuție munca titanică a regizorului tehnic, care aproape doarme în teatru, dar și a sunetistului și a celui de la lumini, o echipă mică, dar de mare valoare.

88257517_513628882870983_1682757578003578880_o

88189301_2812260208843675_7860321589458370560_o

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei