Speranța moare ultima! Și în ceea ce privește DN57 Oravița – Moravița!

modelmic

Drumul Național 57 care face legătura între Moravița și Oravița -Moldova Nouă, considerat de mulți șoferi ca fiind cel  mai prost drum național din partea de vest a țării, așteaptă în continuare să intre în reparații capitale. De câțiva ani de zile, autoritățile tot promit că drumul va fi reabilitat, dar totul moare aici, la stadiul de promisiune.

Ultima „veste bună” din partea celor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a venit anul trecut, când directorul de la aceea vreme Horațiu Simion declara că indicatorii tehnico-economici pentru sectorul Moravița – Oravița au fost aprobați și că speră ca CNAIR să urce documentația pe SEAP în luna iunie (2017). Simion declara că drumul este foarte solicitat de transportatori, în special pentru exportul grânelor din Banat, prin portul Moldova Nouă, și că pentru reabilitarea lui ar fi nevoie de 140 de milioane de lei.

Construit în anii 60, DN57 nu s-a mai bucurat de o reabilitare completă din anul 1975. Autoritățile au mai cârpit doar pe ici colo, în zonele în care gropile ajungeau la adâncimi care înghițeau cu ușurință o roată întreagă de mașină, dar despre o modernizare făcută cu cap nu au fost până acum bani. Sau interes.

Între timp, conducerea DRDP Timișoara s-a schimbat, în locul lui Horațiu Simion a venit Cristian Ilie Ispravnic, dar problema drumului rămâne neschimbată.

În prezent, procedura de achiziție în vederea atribuirii contractului de proiectare și execuție pentru consolidare DN 57 Oravița – Moravița este în curs de pregătire de către CNAIR SA București, se arată într-o informare trimisă Primăriei Oravița, care se interesa de posibilitatea executării unor lucrări pe respectivul tronson. Conform celor de la DRDP TM, în documentația de avizare a lucrărilor este prevăzut și amenajarea intersecției între DN57, DN 57 B și DJ 573 spre Ciudanovița, unde ar urma să fie amenajat un sens giratoriu.

Altfel, spus mingea este acum în terenul celor de la CNAIR București. Rămâne de văzut dacă și când cei din capitală vor considera, într-un final, că respectivul tronson merită să fie luat în seamă.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. mario_25i@yahoo.com

    Amenajarea intersecției între DN57, DN 57 B și DJ 573 spre Ciudanovița, unde ar urma să fie amenajat un sens giratoriu. Daca s-ar face acest giratoriu care este foarte necesar,atunci ma consider partas pentru adresa pe care am facut-o celor responsabili cu drumuriile nationale,care a fost mai mult un fel de SOS la felul num este dirijata intersesctia.Aici au fost multe accidente de unde au rezultat si cu victime.Acum 1 saptamana a trecut unu cu un motor care avea peste 100/h si erea sa ma ieie in plin! Asa ca…SOS !!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei