Spitalele din Caraș-Severin, pregătite să preia infectații cu coronavirus dacă Timișoara nu va mai face față

corona

Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Municipal din Caransebeș, care au secții de boli infecțioase, sunt pregătite în acest moment să preia pacienți cu coronavirus dacă se ajunge la situația în care Timișoara nu mai are capacitate, spune prefectul județului, Cristian Gâfu.

Mai mult, autoritățile susțin că au avut întâlnire și contacte și cu celelalte spitale din județ care nu au secții de boli infecțioase, acestea fiind și ele pregătite pentru un eventual val.

Celelalte spitale, care nu au secții, sunt pregătite să preia pacienți ai spitalului județean și ai spitalului din Caransebeș care nu suferă de asemenea boli, dar care trebuie să fie și îngrijiți. Nu suntem în faza aia, dar, ca și curățenia de sărbători, nu o faci cu o zi înainte de Crăciun, o faci cu 2-3 săptămâni înainte și am preferat să acționăm așa, să ne pregătim înainte, ca în momentul în care se întâmplă, noi să fim în siguranță ca să putem prelua.

De asemenea, pentru cazul în care numărul persoanelor aduse în cele două spitale la infecțioase vor depăși capacitatea, au fost organizate cele două staționare ale spitalului din Reșița cu izolatoare, precum și în cazul persoanelor internate cu boli cronice să fie mutate în altă parte pentru ca secțiile destinate bolilor infecțioase să fie folosite doar pentru bolnavii cu coronavirus, personalul medical a fost instruit și toată lumea știe ce are de făcut”, a declarat prefectul județului, Crisitan Gâfu.

Pentru că una din măsurile comunicate în aceste zile de către Ministerul de Interne prevede ca rezidenții la specialitățile medicină de urgență, anestezie, terapie intensivă și boli infecțioase să întrerupă stagiile de practică în secțiile în care sunt distribuiți și să fie prezenți la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secțiile a căror specialitate o urmează, în Caraș Severin un medic epidemiolog voluntar se va alătura Direcției de Sănătate Publică, dar și un medic școlar. Alți aproximativ 20 de asistenți medicali școlari vor fi împărțiți pe două ture de lucru, astfel încât situația să poată fi gestionată mult mai bine.

foto: Agerpres

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei