Spitalul din Bozovici va avea medici specialiști veniți tocmai din Germania!

modelmic

Organizația Medici fără Frontiere și-a îndreptat atenția și spre județul Caraș-Severin. Astfel că, dacă lucrurile vor merge conform planurilor, în cel mai scurt timp la Bozovici vor putea ajunge medici specialiști din Germania, care vor trata timp de o lună toată Valea Almăjului.

Programul presupune trimiterea de cadre medicale specializate în zone unde sistemul de sănătate are carențe mari. Cu toate că unitatea spitalicească din Bozovici stă mult mai bine decât alte zone izolate ale Africii, acolo unde medicii germani profesează des, este nevoie și în Valea Almăjului de personal medical pregătit.

În momentul de față, programul se află încă la stadiul de discuții. Specialiștii nemți s-au deplasat deja la Bozovici, unde s-au declarat chiar încântați de starea spitalului. Aceștia s-au familiarizat cu zona și cu nevoie acesteia, urmând ca în următoarele săptămâni să definitiveze toate demersurile necesare pentru trimiterea personalului medical necesar.

„Am avut o discuție săptămâna trecută cu un reprezentant de-al lor, încă suntem la nivel de documentare să vedem de ce au ei nevoie. Le-am prezentat spitalul, le-am arătat de ce avem nevoie. Suntem la nivelul de discuții încă și de a începe o colaborare. În următoarele două, trei săptămâni va mai veni la Bozovici un reprezentant pe partea tehnică. Ei au luat date din zonă și vor veni să pună la punct mai amănunțit toate detaliile”, explică primarul Adrian Stoicu.

Medicii din Germania vor veni pentru fiecare secție unde este nevoie și vor sta timp de o lună la Bozovici. Mai mult, aceștia vor oferi consultație și medicamentație gratuită tuturor locuitorilor din Valea Almăjului, și asta pentru că spitalul din Bozovici deservește și localităților învecinate, oamenii venind pentru consultații și de la 30 de kilometri depărtare.

În timp ce reprezentanții Organizației pun la punct ultimele detalii în ceea ce privește medicamentația, personalul și aparatura necesară la Bozovici, autoritățile locale fac demersurile pentru a le pune acestora la dispoziție condiții optime de cazare.

„Le-am prezentat tot ceea ce înseamnă partea de medicamentație, lipsurile pe care le avem. Programul va fi extrem de benefic pentru toată Valea Almăjului, pentru că ne va permite să tratăm, să facem analize, să le oferim oamenilor medicamente”, a mai menționat edilul-șef din Bozovici.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Stiri pozitive din Caras-Severin | Ion Mocioalca

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei