Spitalul municipal din Caransebeș are nevoie de medicamente și echipamente

cican

Spitalul din Caransebeș, desemnat să trateze bolnavii infectați cu SARS-COV2, are mare nevoie de medicație specifică și echipamente pentru protecția personalului medical. Referitor la acest aspect, managerul Adrian Cican a declarat pentru Reper24: „Am confirmarea de la Ministrul de Interne, de la secretarul de stat din Ministerul Sănătății, de la Unifarm că vom primi un transport de Plaquenil. În afară de acesta sperăm ca și celelalte medicamente să ne sosească la timp, pentru că acum, cel mai important este să asigurăm medicația pacienților, dar și de materialele de protecție necesare personalului medical. O a trei-a problemă a noastră este necesitatea deblocării conturilor, pentru că stăm cu niște bani pe care nu putem să-i utilizăm deși avem mare nevoie de ei“.

În ceea ce privește lucrările începute la spitalul municipal din Caransebeș, esențiale pentru tratarea pacienților COVID, managerul Cican a afirmat: „Suntem în linie dreaptă cu reabilitările privind traseele de alimentare cu oxigen. Pe exteriorul spitalului am încheiat deja lucrările, pe extensia secției de ATI de la etajul 2, unde vom crea 40 de paturi suplimentare s-au tras deja țevile pe coridor și continuăm. Oamenii lucrează și cu COVID și fără COVID, sunt niște oameni minunați și le mulțumesc pentru asta. Tot astăzi am făcut traseele pe etajele 2, 4 și 5 de despărțire efectivă, astfel încât să nu existe posibilitatea de contaminare. Încercăm să facem față la ce urmează. Avem și sprijinul Spitalului de Urgență din Reșița, care a preluat o parte din pacienții infectați, dar acuma când discutăm secțiile de Infecțioase și Pneumologie la noi sunt pline. Avem 14 confirmați COVID, mai avem 10 suspecți, avem în spital mama cu copilul care ne-au venit de la Ocna de Fier după ce a născut la maternitatea Odobescu din Timișoara. Mai avem pe secția de cardiologie 2 pacienți declarați pozitivi, mai avem o mamă cu trei copii. La această oră avem secția de Infecțioase plină cu infectați, cu suspecți și mai avem și în spital. Nici noi nu o ducem foarte bine acum când discutăm, dar avem o colaborare nu bună, foarte bună cu spitalul din Reșița“.

s

În finalul discuției cu managerul spitalului din Caransebeș, Adrian Cican, acesta a dorit să transmită și prin intermediul Reper24 un mesaj către locuitorii județului Caraș-Severin: „Prioritățile noastră la această oră sunt medicamentele, echipamentele și deblocarea conturilor. Vreau să îi rog pe toți să ne dea șansa să ne putem îmbrățișa după ce toate acestea se vor termina. Vă rog să stați în case, să aveți grijă de bătrâni, de copii și să purtați aceste materiale minime de protecție mască și mănuși și să stați cât mai mult în casă“.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei