Spitalul Municipal din Caransebeş, sprijinit de italieni

consul-csb

Excelenţa Sa, Niccolo Maso, Consulul onorific al Italiei la Timişoara, s-a aflat zilele trecute la Caransebeș, undea vizitat Spitalul Municipal de Urgenţă. Aici, oaspetele s-a întâlnit cu conducerea unităţii medicale, pe care a vizitat-o, însoțit de managerul Mihaela Popovici, directorul medical Bhupinder Singh, de președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, de medicii Eugen Munteanu și Cătălin Hana, precum și de Adrian Bădescu, proprietarul uneia dintre cele mai prestigioase clinici private timișorene, de faţă fiind şi primarul Felix Borcean.

De profesie medic, Niccolo Maso a adus la Caransebeş aparatură pentru Secția de Anestezie-Terapie Intensivă. „La spitalul din Caransebeș trebuie rezolvate în primul rând problemele care ţin de infrastructură și aparatura pe care cadrele medicale le au la dispoziție. Trebuie să ajutăm și noi, comunitățile din străinătate, fiindcă cred că este o datorie normală a Consulatului Italiei la Timișoara, iar acum am adus aparatură de uz comun, defibrilatoare, aparatură specifică de ATI. E doar un început… Văzând spitalul din Caransebeș, am înțeles care sunt nevoile și vom sensibiliza asociațiile care colectează acest gen de aparatură și spitalele din Italia pentru a da o mână de ajutor”, a spus oaspetele.

„După discuţiile purtate cu Excelenţa Sa, am ajuns la concluzia că vom colabora și pe mai departe, partea italiană arătându-se deschisă să ne sprijine în continuare cu materiale sanitare și dotări. În timpul vizitei, i-am prezentat oaspetelui exact nevoile spitalului și ale cadrelor medicale, iar directorul medical Singh a cerut sprijinul pentru dotarea cu un dermatom care ne-ar fi foarte util în intervențiile de microchirurgie plastică și reparatorie”, a spus și Mihaela Popovici, managerul spitalului.

Oaspetele s-a deplasat apoi la Primărie, unde discuţiile s-au centrat pe problema spitalului și pe posibilitățile investiționale din Caransebeș. După întâlnire, primarul Felix Borcean a declarant că, deşi un astfel de sprijin este binevenit, problemele nu se vor rezolva chiar atât de ușor, sistemul medical românesc trebuind schimbat din rădăcini. „Avem exemplul Italiei, unde spitalele de stat nu sunt susținute doar de administraţiile locale, sprijinul venind de la nivel regional și național. Spitalele mari, așa cum este și cel din Caransebeş, nu ar trebui să rămână doar în subordinea unei administrații locale, oricât ar fi ea de bogată și de implicată”, a mai spus edilul municipiului Caransebeş.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei