Starea de urgență și cea de alertă afectează și salariații județului Caraș-Severin

aa

Nici județul Caraș-Severin nu este scutit de spectrul șomajului, fie el și tehnic. La nivel național sunt afectați peste 1.300.000 de salariați din care aproximativ 300 de mii au fost trecuți de către angajatori direct în șomaj definitiv.

De la începutul acestei luni, 1.362 agenți economici au depus documente la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin în vederea decontării sumelor necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 13.614 persoane cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului,  potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii“, precizează Carla Goagă- consilier superior în cadrul AJOFM și purtător de cuvânt al instituției.

În urma procesării acestor documente au fost virați banii unui număr de 1131 de solicitanți care au transmis documente corecte, fiind achitată suma de 8.529.910 lei . Această sumă reprezintă valoarea indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 5.646 persoane. Celelalte documente depuse la AJOFM Caraș-Severin  se află în faza de procesare în vederea efectuării plății în cel mai scurt timp posibil“.

 

Dan AGACHE

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei