Starea tehnică a autoturismelor din Caraș-Severin, verificată de polițiștii rutieri și de reprezentanții RAR!

 modelmic

Polițiștii rutieri din Caraș-Severin, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au organizat săptămâna aceasta o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Au fost oprite la control aproximativ 200 de autovehicule, fiind constatate nereguli la aproape jumătate din acestea.

Echipele de control au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia. De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Au fost controlate aproximativ 200 de autovehicule, pentru neregulile constatate fiind aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale. Pentru defecțiuni tehnice și lipsa inspecției tehnice periodice au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare. Într-un caz de constatare a unor defecțiuni grave la sistemul de frânare s-a dispus măsura imobilizării autovehiculului”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneț.

De asemenea, polițiștii au atras atenția conducătorilor auto că riscă enorm dacă circulă cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Chirila Valentin

  Daca masina are ITP-ul valabil, pentru ce primeste sanctiune daca exista probleme la sistemul de directie? La noi in Romania, pe soselele noastre, directia are probleme din 3 in 3 luni. Nu ne permitem sa mergem trimestrial sa ne verificam directia, ca nu avem atatia bani. Nici nu suntem specialisti sa ne dam seama daca avem probleme la directie. Cred ca se pot da si avertismente daca sunt descoperite nereguli , asa, ad-hoc, iar daca soferul este prins dupa o perioada ca nu si-a remediat problema, atunci sa fie sanctionat.

  Raspunde
 2. zero

  „Echipele de control au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia…”
  Daca un autovehicul are ITP valabila 2 ani (pe hartie) si proprietarul nu este obligat la discernamant in materie de mecanica, electricitate si electronica auto – eroarea de fapt inlatura caracterul contraventional al faptei.
  Cu alte cuvinte, chiar politistii au pus la indoiala conceptele inteleptului legiuitor.
  Adica proprietarul, este responsabil tehnic si contraventional dar nu mai are nevoie de ITP – ori nu stie, are nevoie de ITP dar este iresponsabil tehnic si contraventional timp de 2 ani :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei