Start al pregătirilor echipei de fotbal pentru îndeplinirea obiectivului: rămânerea în Liga a II-a

modelmic

 

Echipa noastră a efectuat primul antrenament al anului pe terenul sintetic din Valea Domanului. Conducerea clubului a devansat data reunirii cu două zile faţă de data satbilită iniţial, cea de 10 ianuarie. Lotului rossoner i s-au alăturat patru jucători: Gabriel DODOI (atacant – Rapid Bucureşti), Laurenţiu BUŞ (mijlocaş – Academica Clinceni), Rareş ISPAS (fundaş lateral – CFR Cluj), Alin-Cristian ŢEGLE (mijlocaş central – Universitatea Craiova). Atât antrenorul echipei, cât şi preşedintele clubului au anunţat venirea a încă patru jucători.

Obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare, înainte de reluarea returului echipa reşiţeană situându-se pe locul 17, cu 18 puncte acumulate.

Primul stagiu de pregătire se va desfăşura în perioada 13 – 26 ianuarie, la Vatra Dornei. Al doilea cantonament se va desfăşura în Turcia, în perioada 2 – 14 februarie, unde reşiţenii vor disputa cinci jocuri de verificare în compania unor echipe din Danemarca şi Bulgaria. Cele două etape de pregătire îi vor oferi antrenorului nostru posibilitatea stabilirii unui unsprezece de bază.

Înainte de începerea primului antrenament din acest an au fost culese câteva declaraţii:

DSC_8310

Dorinel MUNTEANU, antrenorul echipei noastre: „Eu personal am revenit din vacanță cu gânduri foarte bune, sper ca și jucătorii să fie pe aceeași lungime de undă cu mine. S-au produs schimbări majore la nivelul lotului. La primul antrenament nu s-au prezentat toți jucătorii pe care i-am transferat. Le-am dat puțin timp noilor jucători să-și pregătească venirea la Reșița. Luni vom pleca în primul cantonament la munte, la Vatra Dornei. Am speranța și încrederea că până la primul joc oficial echipa va fi într-o formă foarte bună. Vrem să ne atingem obiectivul și nu va fi ușor. Și celelalte echipe se vor întări în această perioadă, dar nici noi nu vom sta pasivi. Pe lângă cele trei transferuri făcute, vor mai veni trei sau patru jucători. Pe lângă Dodoi și Buș, l-am adus și pe Alin Țegle de la Universitatea Craiova și în zilele următoare vom mai perfecta câteva transferuri, în total opt jucători vor întregi lotul. Toată lumea se întreabă de ce vom face pregătirea la Vatra Dornei. Acolo am găsit cele mai bune condiții, iar cantonamentul se va desfășura în perioada 13 – 26 ianuarie. Le voi da apoi 2 – 3 zile libere jucătorilor, iar pe data de 2 februarie vom pleca în Turcia, unde vom sta până pe 14 februarie. Turcia va fi cantonamentul jocurilor în care ne vom creiona primul 11. Avem programate cinci jocuri amicale cu echipe bune din Danemarca și din Bulgaria, dar încă nu vreau să dau numele formațiilor pe care le vom întâlni.”

      DSC_8298

Cristian BOBAR, preşedintele clubului: „Am început pregătirea cu două zile mai devreme faţă de data stabilită iniţial.  Suntem optimişti, ştiu că ne aşteaptă un retur foarte greu, dar avem şansa noastră şi trebuie să ne-o jucăm până la final. Până în prezent am reuşit patru transferuri: Gabriel DODOI (atacant – Rapid Bucureşti), Laurenţiu BUŞ (mjlocaş – Academica Clinceni), Rareş ISPAS (fundaş lateral – CFR Cluj), Alin-Cristian ŢEGLE (Universitatea Craiova). Urmează să mai facem  patru transferuri. Am ratat şi un transfer important pentru noi, cel al unui fundaş central (n.r. Alin ŞERONI, de la UTA Arad) care a ales o echipă de Liga I (n.r. FC Botoşani). Atât Bogdan SZIJJ, cât şi Cătălin BAGHEREA, încep pregătirea normal. Au făcut recuperarea, vor merge cu noi în cantonament, doctorii fiind de părere că pot începe pregătirile normale cu echipa. Destinaţia primului cantonament, cea de la Vatra Dornei, am ales-o ca o superstiţie a antrenorului nostru. Acolo a mers cu fostele echipe Oţelul Galaţi, CFR Cluj, cunoaşte foarte bine zona, traseele. A fost o ofertă foarte bună de la cei de acolo. Vreau să creeăm condiţii foarte bune pentru antrenori, jucători, să fie liniştiţi, pentru ca şi ei să ne răsplătească prin jocul prestat şi rezultatele pe care le vor obţine pe teren.” 

DSC_8306

Călin CRISTEA, căpitanul echipei rossonere: „Ne aşteaptă o perioadă destul de dificilă. Sperăm să ne pregătim cât mai bine aici, pe plan local, iar apoi în cantonamente. Este destul de dificil de recuperat cele patru puncte (n.r. care ne despart de locul care ne-ar asigura menţinerea în Liga a II-a), având în vedere că sunt două echipe peste care trebuie să trecem, dar eu cred că o pregătire bună şi un început bun al returului, ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Sunt foarte mulţi jucători care au plecat/venit, mai aşteptăm jucători să vină, şi ne dorim să facem o treabă frumoasă în retur. Important este să ne pregătim bine şi să strângem cât mai multe puncte, pentru a ne salva de la retrogradare.”

DSC_8308

Alin-Cristian ŢEGLE, mijlocaş central împrumutat pentru 6 luni de la Universitatea Craiova: „Sunt din Bistriţa. Am venit de la Universitatea Craiova. Joc mijlocaş central şi mi-am dorit să vin la Reşiţa pentru că este o echipă de tradiţie, iar în acest fel am posibilitatea să revin în circuitul Ligii a II-a după o accidentare. Am jucat în Liga a III-a şi acum îmi doresc să revin la forma care m-a consacrat. De la Reşiţa am fost contactat de preşedintele clubului, domnul Cristi Bobar. Echipa are o misiune grea, de a evita retrogradarea, dar cu o pregătire foarte bună în cele două cantonamente pe care o să le avem, o să reuşim să ne îndeplinim obiectivul.”

 

Campionatul se va relua sâmbătă 22 februarie 2020, când echipa noastră va întâlni în deplasare formaţia Pandurii Tg. Jiu.

 

 Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei