Stațiunea Băile Herculane prinde viață! Se dă startul la o nouă ediție a Festivalului Pinul Negru de Banat!

modelmic

Parcul central din Băile Herculane va găzdui timp de trei zile o nouă ediție a Festivalului Pinul Negru de Banat, o manifestare devenită emblematică pentru stațiunea de pe Valea Cernei. În fiecare zi turiștii, dar și localnicii se vor putea bucura de spectacole de muzică și dans, alături de artiști consacrați de muzică populară, dar și ușoară.

Deschiderea oficială a festivalului este programată astăzi, de la ora 18:00, la Chioșcul pentru Fanfară din Parcul Central. De altfel, în toate cele trei seri, spectacolele se vor desfășura în parcul central al stațiunii între orele 18:00 și 22:00. Printre artiștii ce se vor prezenta în fața publicului în cele 3 zile se numără: Doru Petrean, Raul, Narcis Goian, Liliana Lătchescu, Ioan Surdu, Gabi Stanciu, Marilena Corina Dumitru și Nicu Novac. Participanții vor avea ocazia nu doar să admire prestația artiștilor și evoluția ansamblurilor folclorice ale comunităților locale de pe raza Parcului Național Domogled-Valea Cernei, ci și lucrări realizate de elevii din zonă, care au încercat să reprezinte Pinul Negru de Banat, Muntele Domogled și Valea Cernei într-un mod cât mai artistic, prin intermediul desenului, picturii, eseului și chiar al produselor artizanele.

Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție și este organizat de Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, ROMSILVA, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Asociația DJ-ilor, artiștilor, muzicologilor, producătorilor și interpreților.

Festivalul Pinul Negru de Banat își are originile într-un proiect derulat în perioada 2004-2007, prin care s-a dorit reconstrucția unei suprafețe de 25 hectare de pin negru, distrusă în urma unui incendiu izbucnit în anul 2000.

 

31949640_1466232233481803_3159327635985661952_n

 

foto: Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei