Ștefan Hrușcă va susține primul spectacol de colinde din acest an, la Marga

 

marga 1

Au devenit de notorietate evenimentele culturale realizate de administrația locală de la Marga avându-l ca promotor pe primarul comunei, Nicolae Beg, un mare iubitor de cultură, tradiții și folclor românesc. De această dată, locuitorii comunei Marga, așa cum li se spune în popor, „mărganii”, vor avea parte de o surpriză de proporții pe care Reper 24 este în măsură să o dezvăluie astăzi.

Cel mai cunoscut colindător, care a dus colindul chiar și dincolo de granițele carpato-danubiano-pontice va poposi pentru câteva ceasuri la Marga, unde va oferi un regal al colindului românesc așa cum numai el știe să o facă. În comuna cărășeană, Ștefan Hrușcă va deschide seria spectacolelor din acest an pe care la va susține în țară.

Ștefan Hrușcă este unul din învățătorii de neam pe care i-a dat Cenaclul Flacăra în urmă cu mai bine de patru decenii, atunci când această mișcare culturală de masă a fost condusă de nimeni altul decât marele poet și scriitor Adrian Păunescu.

La Căminul Cultural „Dumbrăvița” din Marga vor răsuna cele mai frumoase acorduri pe care le va așterne pe chitara lui și mai ales cu vocea lui inegalabilă, acest titan al folk-ului românesc, Ștefan Hrușcă. Alături de marele artist, în spectacolul de la Marga va urca pe scenă corala Mărgana, condusă de reputatul muzicolog prof. dr. univ. Dumitru Jompan.

Va fi o seară a bucuriei și a reîntregirii unui neam, iată, la 100 de ani de la momentul Unirii Banatului cu România, pentru că așa cum se știe, în 1919 armata română a intrat în Timișoara și astfel, după ce teritoriul Banatului a fost ocupat de regiunile franceze și de armata sârbă, într-un final Banatul a revenit acolo unde îi era locul, alături de Țara Mamă!

Așteptăm cu nerăbdare acest eveniment care se va desfășura la Marga, singura prezență a lui Ștefan Hrușcă în Banat în această iarnă, ultima dată cantautorul concertând la Lugoj în urmă cu 6 ani. Reper 24 este partener media al evenimentului din 10 decembrie. Intrarea va fi liberă!

 

Diana RADU

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei