Ștefan Popa Popa’s, cel mai rapid caricaturist din lume, cetățean de onoare al județului Caraș-Severin!

modelmic-Recovered

Consilierii județeni cărășeni au aprobat în ședința ordinară din această lună acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin caricaturistului Ștefan Popa Popa’s. Născut pe 11 iunie 1955 la Caransebeș, Ștefan Popa are în spate o carieră artistică impresionantă, cu sute de expoziții în țară și peste hotare. 

A avut onoarea de a se întâlni și de a lucra alături de mari artiști și caricaturiști precum: Salvador Dali, Jerry Robinson, Vasquez de Sola, Plantu, Emerson, La Palma, Tim, Marchoisne.

La Festivalul Internațional de Caricaturi de la Saint-Esteve din Franța a depășit recordul de rezistență realizând 1527 de caricaturi în color în 10 zile și 10 nopți, iar în anul 1995 a reușit să doboare recordul mondial care aparținea belgianului Emile Robin (106 caricaturi pe oră) desenând 131 de caricaturi într- oră, devenind astfel cel mai rapid caricaturist din lume, recordul său fiind omologat de Cartea Recordurilor. La același festival, a reușit să își doboare propriul record realizând 2772 de caricaturi în culoare în 10 zile și 10 nopți obținând astfel votul publicului francez și al turiștilor veniți la festival pentru cea mai bună asemănare între caricatură și model”, se precizează în expunerea de motive ce însoțește proiectul de hotărâre, inițiat de președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Ștefan Popa Popa’s este președintele Asociației Caricaturiștilor din România, precum și fondatorul primului Muzeu al Caricaturii deschis la Castelul din Macea, Arad. Artistul a realizat caricaturi pentru sute de personalități și șefi de stat sau de guvern, printre care Bill Clinton, Ronald Reagan, George W. Bush, Vladimir Putin, Jose Manuel Barosso. Până în prezent, Ștefan Popa Popa’s a fost numit cetățean de onoare a nu mai puțin de 26 de orașe din România.

Înmânarea diplomei va avea loc în cadrul unei ceremonii ce va fi organizată de Consiliul Județean Caraș-Severin, la o dată ce va fi stabilită ulterior.

foto: www.bzi.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei