Stepanescu se laudă cu locuri de muncă inexistente!

locuri de muncă

Primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a afirmat în repetate rânduri în ultima perioadă că în Reșița ar fi disponibile la ora actuală sute de locuri de muncă. Totuși, conform reprezentanților AJOFM Caraș-Severin, aceste locuri nu există la ora actuală, fiind vorba, cel mult, de simple estimări pentru anul 2015. 

Nu mai departe de luna trecută, se preciza într-un comunicat de presă al Primăriei Reșița că în municipiul de pe Bârzava ”au fost create, de-a lungul timpului, peste 1.000 de noi locuri de muncă, în prezent, conform datelor furnizate de agenţii economici din municipiu, fiind disponibile alte aproximativ 600 de locuri de muncă”. Recent, reprezentanții administrației locale au organizat chiar o ședință cu agenții economici din județ, în cadrul căreia s-a afirmat că există societăți comerciale cum ar fi Autoliv, New Line sau Trimasol care  nu își pot extinde activitatea pentru că nu am pe cine angaja, și asta în condițiile în care numărul șomerilor din județ se ridică la peste 1.000 de persoane.

Afirmațiile celor de la Primărie au ridicat semne de întrebare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin, deoarece, conform legii, toate locurile de muncă vacante în județ trebuie anunțate, spre popularizare, AJOFM-ului. În consecință, un corp de control al Agenției a mers să verifice aceste afirmații, fiind controlate în special 4 societăți: SC New Line SRL, SC Autoliv SRL, SC Jupiter Serv SRL și SC Trimasol SRL România. Și surpriză, la cele mai multe dintre ele s-a constatat că locurile de muncă mult lăudate, de fapt nu există.

Colegii care au fost să verifice SC New Line SRL au constatat că la ora actuală compania este închisă, deoarece nu au activitate. A doua societate la care au fost este SC Autoliv SRL, la care s-a spus că există 370 de locuri de muncă. Acolo s-a discutat cu dna Cristina Boc, care este la compartimentul resurse umane. Doamna a luat legătura cu Primăria și le-a spus că nu au solicitat aceste locuri de muncă, care erau vacante până în data de 12.11.2014  – deci aceste locuri de muncă nu erau. Tot dna de la Autoliv ne-a pus la dispoziție documentele din care reiese că săptămânal ei trimit spre noi locurile de muncă vacante, dar acestea nu sunt mai mult de 10. Altă societate la care s-a afirmat că ar fi locuri de muncă vacante a fost SC Jupiter Serv SRL, dar și aceștia au spus că nu au locuri de muncă vacante”, a precizat pentru Reper 24, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Caius Isac. Singura firmă care într-adevăr a avut la dispoziție locuri de muncă vacante, în număr de 70, a fost SC Trimasol SRL.

Caius Isac este de părere că problema a apărut în urma unei simple neînțelegeri între angajații Primăriei și angajatori, fiind vorba de estimări ale unor posibile locuri de muncă pentru anul 2015. Totuși, totul depinde de situația economică de anul viitor, de portofoliul de afaceri al acestor firme și de numărul de comenzi pe care vor reuși să le obțină. Isac a ținut și să mulțumească Primăriei pentru sprijinul acordat în identificarea locurilor de muncă vacante: ” Până la urmă printr-o colaborare bună și strânsă reușim să identificăm locurile disponibile pe piața muncii, deoarece noi ca Agenție nu avem pârghii ca să le creăm și atunci este de mare folos să ne ajute la identificarea acestor locuri și de alte instituții de la raza municipiului sau a județului”, a precizat directorul AJOFM Caraș-Severin.

Conform legii, orice companie care are locuri de muncă vacante trebuie să le anunțe la AJOFM. Trebuie anunțate denumirea locului de muncă vacant, numărul de locuri de muncă disponibile, condițiile minime de ocupar, perioada contractului și câte zile sau săptămâni este valabilă această ofertă. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, la rândul ei, are obligația de a populariza aceste locuri de muncă.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. somer

  Alta dovada clara cine minte in orasul asta!Tovarasu, a numarat ca Ghita Pristanda(unul la primarie,trei la ocolul silvic si restul in ..padure) de a sa adune 1000!Stati usor ca ,incet ,incet,apar si alte gogonate si magarii facute de !

  Raspunde
 2. Johnny

  Avem de-a face cu cea mai trista Reșița de 25 de ani încoace. O singura rezolvare: răbdare si vot împotriva celui ce nu se ridica la valoarea unui administrator competent care sa rezolve problemele reale ale acestui oraș

  Raspunde
 3. Pingback: Reper24- Pentru ca informatia a evoluat

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei