Stepanescu se spală pe mâini de problema funicularului!

funicularului

Mult anunțata dezbatere cu privire la soarta funicularului de calcar din Reșița s-a desfășurat astăzi la sediul Primăriei. Rezultatele sondajului realizat în ultima perioadă arată că reșițenii își doresc ca administrația locală să achiziționeze obiectivul, a anunțat primarul Mihai Stepanescu.

Conform edilului, peste 12.000 de reșițeni au răspuns online la chestionarul Primăriei Reșița cu privire la soarta funicularului de calcar. În ciuda interesului pe care se pare că l-a suscitat subiectul în mediul online, fizic, la dezbaterea propriu-zisă s-au prezentat doar o mână de cetățeni, cei mai mulți pensionari care au lucrat pe vremuri la CSR. Oricum ar fi, conform datelor prezentate astăzi de Mihai Stepanescu, 89,99% dintre participanții la sondaj consideră că funicularul ar trebui menținut, iar 90,59% că ar trebui achiziționat de municipalitate.

Totuși acest sondaj și dezbaterea ce i-a urmat pot fi considerate un pic grăbite, având în vedere că în prezent, funicularul are practic doi proprietari. Obiectul a fost cumpărat de omul de afaceri Costel Ciobanu, de la TMK, contra sumei de 150.000 de dolari, din care însă nu s-a achitat până în prezent decât aproximativ 75%. Iar, deși nu este încă proprietarul întregului obiectiv, Ciobanu, mai cunoscut sub numele de Barbălată, a înaintat deja o ofertă de vânzare Primăriei Reșița. Culmea, la prețul de achiziție! Interesant este și faptul că deși, conform propriilor cuvinte, ”cel care vrea să cumpere, vrea să o facă cât mai ieftin, iar cel care vinde, cât mai scump”, Stepanescu a lăsat sa-i ”scape”, că potrivit evaluărilor realizate de Primărie, valoarea obiectivului este mai mare decât suma solicitată de proprietar, sau de viitorul proprietar.

Cu privire la soarta funicularului, nu s-a spus nimic exact în faimoasa dezbatere, Stepanescu ferindu-se să își expună un punct de vedere clar: ”Eu nu spun că este bine să îl menținem cu niște costuri, cu niște sume atrase, nu spun că este bine să nu îl tăiem, să nu îl taie cine este proprietar, eu foarte simplu am adus în discuție subiectul asta”.

Edilul nu a avut răspunsuri foarte clare nici la întrebări de genul: ”Dacă Primăria va achiziționa funicularul, la ce preț o va face?, Cât va costa întreținerea funicularului?, Ce înseamnă includerea lui într-un plan integrat de dezvoltare a zonei?”, răspunsuri fără de care este greu să îți formezi o opinie exactă cu privire la subiect.

Vom discuta despre valori când vom vorbi de achiziții. Nu intenționez să susțin achiziția ci să îl oblig pe proprietar, oricare ar fi el să îl modernizeze, să taie plasa aia de acolo, să asigure tot ce este necesar pentru ca reșițenii să nu sufere”, a afirmat Stepanescu. Nu putem să nu ne întrebăm de ce nu s-a făcut acest lucru și până în prezent, de ce nu a fost obligat proprietarul să modernizeze și să întrețină funicularul.

Pentru moment, subiectul rămâne deschis, nefiind luată încă nicio decizie, conform declarațiilor oficiale.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649958034819″]

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. adam

  DACA ESTE ADEVARATA CIFRA DE 12000, ATUNCI TREBUIE SCHIMBAT PRIMARUL, VORBE DA, FAPTE NU, CIFRE NU, CAT IL MAI SUPORTAM???????????????????????
  SAVA SI GARTOI SUNT CONSILIERI? OAMENI DE PROTECTIE? SAU ADMINISTRATORI ACOLO UNDE SUNT NUMITI???????????????????? POATE COADA PRIMARULUI, SUNT PESTE TOT DUPA EL.
  NUMAI ASA SE EXPLICA DE CE MERGE F BINE SC URBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  SI ORASUL UNDE EI DESFASOARA LUCRARI ARATA ASA URAT………………..

  Raspunde
 2. Pavel

  O minciuna de dezbatere, cu un primar care si-a pregatit terenul cu cele 12.000 de voturi contra-caca-facute, cu tot atatea chestionare. In realitate cifra e de ordinul sutelor, recunoscuta chiar de oameni din primarie. Acest om nu mai poate conduce Resita fiind indezirabil.

  Raspunde
 3. sa te fac in nas

  toti aia de la masa primarului ar trebui decimati, de unde pana unde ma intereseaza pe mine ca bastinas soarta furnicularului care urmeaza sa aduca fff multi bani in conturile si asa pline ale hotului sef barbalata si sa lase bugetul local in pielea goala ,care si asa cu fiecare an ce trece este tot mai sarac, in legatura cu petitia online ,unde a fost asa ceva anuntat ???? noi nu am stiut de asa ceva ,primarul asta isi face jocul in favoarea lui si a acolitior lui ,dar sper ca l alegeri sa avem o varianta mai buna,pacat de un asa oras frumos si o industrie candva fff bogata, sincer de cand a fost domnul Mircea Popa primar am avut numai maimutoi si hoti la conducerea orasului , sa nu mai vorbim de firmele care au realizat reinoirea tevilor de apa si canal in oras, partea de sus a orasului e distrusa,strazile si acum pline de noroi cand ploua, majoritatea strazilor foarte denivelate, canale montate cu 10-15 centimetri mai sus decat patura asfaltica,daca treci cu masina peste,acolo lasi baia de ulei,rusine primarie si consiliu judetean !!!

  Raspunde
 4. Amalia

  Din ce am vazut la banat tv, reporterul de la reperul asta a atacat din prima clipa. Daca au fost in sala ,,o mana de oameni”, probabil au fost cei care sunt interesati. Si eu am raspuns la chestionar, dar fiind la serviciu n-am putut participa la dezbatere, desi sunt tanana, daca la 33 de ani mi se permite sa ma numesc asa. Nu e nimic rau ca se incearca recuperarea acelui teleferic. Rau e ca nu mai avem noi locomotivele, rau este ca trenul merge doar pana in Govandari si nu mai vine pana aici sus la Sud, rau este ca, nu se vad si lucrurile bune facute de primar si consiliul local.

  Raspunde
 5. Cornel

  Cata de neinformati sunteti.Vorbiti despre subiecte pe care nu le cunoasteti, tot ce spuneti n-are legatura cu realitatea. Stati linistiti nu asteapta nimeni de la voi nimic ca nu aveti decat o frustrare personala fata de PRIMAR, asta se vede cu ochiul liber, sper sa nu tina cont de voi…….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei