Stoicu vrea să dea culoare cascadei Bigăr! A demarat deja discuțiile cu ministrul Turismului!

modelmic

Primarul comunei Bozovici are planuri mari pentru punerea și mai mult în valoare a cascadei Bigăr, care a atras mii de turiști în ultimii ani, după ce a fost făcută cunoscută la nivel mondial de un site american, care au plasat-o în fruntea topului cascadelor unice din lume. Adrian Stoicu este de părere că ar fi nevoie de o investiție de până la 400.000 de euro pentru amenajarea zonei și asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru cei care poposesc la Paralela 45, demarând deja discuții în acest sens cu ministrul Turismului.

Lucrez la un proiect la cascada Bigăr, unde vrem să facem o pasarelă de acces către cascadă din parcare, să amenajăm parcarea, să facem un grup sanitar, să încercăm să aducem curent în zona respectivă să putem pune în valoare și mai mult locul. Promisiunea ministrului a fost, când am un plan de afaceri, un studiu de fezabilitate și o valoare estimativă, mi-e ușa deschisă și pot să merg să discutăm posibilitatea de a finanța aceste lucruri.

Din calcule pe care le-am făcut, undeva la 300.000 – 400.000 de euro ar fi suficienți să dăm o culoare la aceea zonă, inclusiv scuarul care este o piedică acum între drum și aceea parcare”, a declarat Stoicu, într-o emisiune live la Reper 24.

Nu cu mult timp în urmă, s-a reușit o primă amenajare a zonei, în cadrul unui proiect din campania Coca-Cola HBC România, accesat de Primăria Bozovici, Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și Asociația ViitorulPlus. S-a reușit atunci amenajarea unui traseu pietonal din parcare și accesul în Parcul Național, de-a lungul DN 57B, a unei alei pietonale de la intrarea în parc și până la Izbucul Bigăr și Grota Bigăr, dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenționare, locuri de repaus, precum și amenajarea unei căi de acces până la baza cascadei. În cadrul lucrărilor au fost folosite materiale din lemn și pietriș pentru a avea un impact cât mai mic asupra mediului, dar și pentru a păstra imaginea cât mai naturală a zonei.

 

Citește și Turiștii scriu încă o poveste în legenda Cascadei Bigăr

 

Puteți vedea aici emisiunea integrală cu primarul Adrian Stoicu:

 

 Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

  1. [email protected]

    În primul rând ar fi necesar să se găsească o soluție pentru a lua apă pentru păstrăvărie în aval de cascadă, nu în amonte ca acum, fiindcă apare situația ridicolă de a admira o cascadă fără apă, cum a fost vara trecută, când 2/3 din debit mergea spre păstrăvărie şi doar 1/3 spre cascadă!

    Raspunde
  2. Petru

    Comentariul urmator este sarcastic: Daca tot se doreste sa fie puse luminite colorate va propun sa amenajati o microhidrocentrala ;) iese € si $ si la intrarea in toaleta se pot vinde poze cu textul: “Cum arata inainte de amenajare si cum arata dupa …” Se poate lua o pompa de la Dedeman sa pompeze apa din Minis sus pe piatra …

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei