Strigătul lui Dunca! Investiția blocată de pe Muntele Mic, act samavolnic al primăriei Turnu Ruieni?

modelmic+editorial

Primăria Turnu Ruieni blochează prin tertipuri permise de legea administrației publice, investiția de pe muntele Mic a omului de afaceri Romeo Dunca. Să ne înțelegem de la bun început. Nu sunt un fan Dunca, nu am zburat cu elicopterul lui, nu am fost în safari cu acest personaj și nici nu am beneficiat niciodată de vreun serviciu Dunca Expediții sau de la vreo altă societate administrată de același.

Deci nu pot fi acuzat de niciun interes în raport cu acest Romeo Dunca, pentru că nici nu ne cunoaștem. Totuși, nu putem fi orbi în fața evidențelor și nu avem dreptul să blocăm investițiile și prin aceasta dezvoltarea unui județ, doar pentru că, vremelnic, am fost aleși într-un post călduț de către comunitate.

Comunitate care te alege cu speranță să dezvolți zona, să o modernizezi, să depui un minim efort pentru îmbunătățirea vieții oamenilor, în beneficiul lor și în niciun caz nu ți-a dat votul ca să asiste cum, astăzi, faci jocurile altcuiva în detrimentul cetățenilor acestei comune, indiferent că este vorba de Turnu Ruieni sau de o altă comună din Caraș-Severin. În loc să încurajăm investițiile, noi preferăm să le blocăm? Unde s-a mai pomenit să îți vină investitorul la ușă, să îți dai acordul că îl sprijini, îl lași să investească milioane de euro, după care îi spui că nu e bine-venit la tine acasă? Aceasta să fie cheia dezvoltării unui județ aflat în mare foame de investiții?

Noua investiție de pe Muntele Mic a timișoreanului Romeo Dunca s-ar fi putut inaugura în această lună.  Este vorba despre o instalație modernă de teleschi, care însă nu poate intra în circuitul turistic pentru că Dunca nu primește de la Primăria Turnu Ruieni un act de preluare a amplasamentului.  Omul de afaceri consideră că este, în fapt, șantajat!

Dar iată ce declară public omul de afaceri Romeo Dunca, iar cei care lecturați rândurile de mai jos, veți desprinde singuri concluziile:

„Azi sunt 30 de zile de când am cerut prin adresă scrisă un act important, fără de care nu putem obţine autorizarea funcţionării in legalitate a noului telescaun. Primăria Turnu Ruieni, în loc de ajutor pentru a putea beneficia de investiţie, m-au șantajat în mod ordinar, ca tâlharii la drumul mare. Îmi dau hârtia dacă schimb datele de fond ale contractului în baza căruia am construit. Niște escroci!!! Si proști pe deasupra dacă iși inchipuie că, cu astfel de șantaje ordinare o să ma convingă să fac vreun compromis. De frică sa pierd bani, speră să le accept condiţiile penale și nerușinate!

De mâine începem conservarea instalaţiei, o să punem și cablu pe role și ne vedem după proces. Îmi pare rău că va trebui sa luăm o pauză împreună cu turiștii care sperau să poată skia aici, dar in aceasta parte a județului Caras-Severin este imposibil să contezi pe cuvântul celor de aici…pe promisiunile lor…sau chiar pe contractele semnate.

Păcat de banii munciţi, păcat de eforturile făcute de cei peste 40 de oameni, care timp de 4 luni au muncit din greu,indiferent de vreme pentru a făuri ceva ce putea să aducă bucurie în sufletul multor români.

Pentru cine are timp sa citească o sa postez în ordinea enumerată:
1. Contractul din 2013 ce a stat la baza investiţiei.
2.Corespondenţa între cele 2 lumi:
Noi: serioși și hotărâţi să facem lucruri bune cu orice preţ și Ei: mincinoși, lacomi și făra cuvant
3. Dovada șantajului prin condiţionarea eliberării unui act necesar și promis, de renunţarea la clauzele care au fost condiţii pentru începerea investiţiei.
4. Act propus spre semnare în care obligaţiile primăriei asumate dispar, fiind înlocuite de clauze împovărătoare și imposibil de acceptat.

Niște nenorociţi ce nu au nicio teamă că acţiunile lor ar putea aduce prejudicii grave comunităţii care i-a ales.
Din păcate sunt de vină toţi,chiar dacă unora le este rușine de ce face primarul lor. A nu te implica, a nu lua atitudine atunci când în faţa ta unui om căruia i s-a promis ceva i se face o nedreptate, este la fel de grav ca și când tu ai fi vinovat de răul făcut. Share-uiţi postarea să vadă toată ţara să nu-și piardă și alţii banii și timpul investiind in judeţul Caraș-Severin“, încheie cu o frază grea investitorul Romeo Dunca, la care ar trebui să primească răspuns chiar din partea autorităților care diriguiesc județul.

 

traseu

Nu a rămas impasibil nici Ioan Popa, primarul municipiului Reșița la strigătul disperat al lui Dunca, un apropiat al edilului de la Reșița. Primarul Popa se arată dezgustat de modul în care au înțeles aleșii de la Turnu Ruieni să îmbrățișeze o investiție de milioane de euro la ei în zonă:

„Să investești 5 milioane de euro fonduri private în infrastructura de transport pe cablu (telescaun ultramodern , tunuri de zăpadă, cea mai lungă nocturnă din estul Europei) înseamnă să aduci bunăstare pentru toți locuitorii zonei, în special a celor care locuiesc în Borlova și Turnu Ruieni. Să franezi sau să blochezi un asemenea proiect înseamnă să atentezi la dezvoltarea comunității, la crearea de locuri de muncă. Ca primar al Reșiței, știind cât de greu este să aduci un investitor în zonă, îmi este rușine să constat că există „colegi“ primari cu o asemenea atitudine față de investițiile private. Cetățenii care i-au mandatat ar trebui să ia atitudine atunci când interesul comunității este grav afectat de aceste decizii“, afirmă Ioan Popa, primarul Municipiului Reșița.

23113115_2126035587413956_2143685356_o 23131107_2126035507413964_973495485_o 23134725_2126035334080648_655043222_o 23157504_2126035614080620_409581660_o 23157520_2126035397413975_188393166_o 23157757_2126035424080639_167877171_o

 

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “…in aceasta parte a județului Caras-Severin este imposibil să contezi… chiar pe contractele semnate… Din păcate sunt de vină toţi,chiar dacă unora le este rușine de ce face primarul lor.” încheie cu o frază grea investitorul Romeo Dunca,
    “Cetățenii care i-au mandatat ar trebui să ia atitudine atunci când interesul comunității este grav afectat de aceste decizii“, afirmă Ioan Popa, primarul Municipiului Reșița.
    Demagogie spre interesul comunitatii… taiteilor.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei