Succes repurtat de Ansamblul Semenicul la Zilele Reșiței și la Festivalul Inimilor de la Timișoara!

modelmic

După prezența de luni seară pe scena Teatrului de vară din Băile Herculane, la Festivalul Internațional de Folclor „Hercules“ – ediția nr. 48, Ansamblul Semenicul a revenit acasă, în orașul de pe Bârzava, unde a susținut un spectacol memorabil în Parcul Tricolorului, preț de două ceasuri, la Zilele Reșiței.

Suitele de dansuri care au pus în valoare cele 16 perechi de dansuri ale celebrului ansamblu și orchestra Virtuozii Semenicului au trezit din amorțire publicul, cel care a avut în față exemplul unei reveniri în forță a acestui grup de artiști care se dăruiesc prin cântec și joc tradițional românesc.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157697050270741″]

În anul Centenarului, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradționale Caraș-Severin, prof.  Ioan Benga, a demonstrat că nu trebuie să ai pedigree-ul unor nume grandioase precum cel al coregrafilor Afilon Lațcu, Ion Muntean sau al regretatului manager Velișcu Boldea,  pentru a repune lucrurile pe făgașul normalității și chiar să depășești o stare de automulțumire. Îți trebuie voință, ambiție, tenacitate și o mare dragoste pentru folclorul bănățean de pe aceste meleaguri. Iar profesorul Benga, cel puțin până în acest moment, arată că alături de echipa de la CJCPCT poate să revigoreze mișcarea folclorică numită „Ansamblul Semenicul“.

În recitalul propus de Semenicul, au oferit cântări frumoase publicului numeros de la Reșița, soliștii vocali Petrică Miulescu Irimică, Ramona Vița, Georgiana  Vița, Maria Hurduzeu, Antonia Franț,  Lorena Nica, Giorgiana Marișescu.

Momente de virtuozitate instrumentală am reținut la artiștii Petrică Vița (pentru mine rămâne fascinantă partitura propusă de fiecare dată de taragostistul nr.1 al momentului), Costel Pițigoi la saxofon și fluier, Marian Duțu la vioară, Trăilă Domilescu la trompetă și mulți alți instrumentiști pe care îi vom puncta și cu alte ocazii. Urmăriți integral, în două părți, înregistrarea spectacolului Ansamblului Semenicul de la Zilele Reșiței, dintr-o frumoasă seară de vară, de 3 iulie 2018, imagini oferite de RED PRODUCTIONS:

Apreciată prin aplauze vii a fost și prezența Ansamblului Semenicul la Festivalul Inimilor care a avut loc a doua zi, pe data de 4 iulie, la Timișoara, pe scena din Parcul Rozelor.

Încă odată, doina Ramonei Vița a răsunat dumnezeiește, peste o Timișoară sensibilizată profund la auzul muzicalității acestei fiice a munților Banatului. Și chiar dacă spectacolul Semenicului nu a avut întinderea de la Hercules și de la Custom Reșița, momentele de la Timișoara vor rămâne întipărite în memoria celor care, așa cum ne-au mărturisit, și-au făcut timp special să ajungă în Parcul Rozelor pentru a-i întâlni pe citez, „ai noștri dă fală“ din Căraș. Tabloul muzical-coregrafic susținut în cadrul Festivalului Inimilor de la Timișoara a îngemănat un mănunchi de jocuri cu tânăra formație de dansuri, coregrafii semnate de Simion Dragalina și Dorin Cucuruz.

Un profund respect pentru artiștii și diriguitorii destinului acestui colectiv de artiști valoroși pentru aceste trei zile de spectacole, în trei orașe diferite, Băile Herculane, reșița și Timișoara, în care Ansamblul Semenicul a dovedit că are valoarea de a reprezenta cu cinste Banatul și de ce nu țara, și la nevoie chiar se poate autodepăși.

Urmăriți înregistrarea spectacolului oferit de Ansamblul Semenicul la Festivalul Inimilor de la Timișoara, imagini oferite de RED PRODUCTIONS

Sergiu TABAN

 


Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei