Sumele aprobate pentru evenimentele anulate, să fie direcționate către spitale, solicită PLUS Caraș-Severin

modelmic

PLUS Caraș-Severin solicită autorităților cărășene ca sumele aprobate pentru diverse evenimente care ar fi trebuit să aibă loc în perioada următoare și care au fost anulate din cauza coronavirusului, să fie direcționate către spitale și să fie folosite pentru achiziția de echipamente medicale.

„Ne aflăm la începutul unei crize despre care nu știm cum va evolua și care reprezintă un test pentru întreaga omenire, dar mai ales pentru noi în condițiile unui sistem sanitar lipsit de resurse elementare”, transmite președintele PLUS Caraș-Severin, Daniel Toma.

Acesta amintește că în contextul stării de urgență națională, una dintre măsurile care pot fi adoptate se referă la achizițiile rapide de materiale și echipamente sanitare necesare actului medical în contextul pandemiei de coronavirus.

Desigur, în mare parte, autoritățile centrale sunt cele care vor trebui să coordoneze toate aceste achiziții, însă, la rândul lor, autoritățile locale au obligația morală de a acționa responsabil și solidar, inclusiv prin redistribuirea fondurilor disponibile către unitățile medicale.

Astfel, având în vedere situația cauzată de evoluția COVID-19 și ținând cont că o parte dintre evenimentele publice organizate de autoritățile locale au fost anulate, solicităm primăriilor din județul Caraș-Severin și Consiliului Județean, ca sumele aprobate pentru aceste evenimente să fie direcționate către spitale, centre medicale de permanentă și cămine de bătrâni, pentru achiziția de echipamente sanitare necesare actului medical în contextul pandemiei de coronavirus”, precizează Daniel Toma.

Președintele PLUS Caraș-Severin adaugă că aceste decizii ar trebui luate imediat, fiind un exemplu de mobilizare și responsabilitate a administrațiilor locale în sprijinul cetățenilor și, totodată, o măsură absolut necesară în condițiile unei pandemii.

foto: arhiva

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. imoGen

  I-aș propune la acest “lider” al partidului să doneze din bugetul partidului și din buzunarele membrilor partidului, apoi să meargă pe la medicii din spitale și să facă o chetă, că majoritatea au salarii nete ce se învârt în jurul valorii de 10 000 ron.
  După toate astea mai discutăm de luat de prin alte părți.

  Raspunde
  1. Tutzu

   Eu zic ca papi rahat turcesc cel clasic pute cu ocazia asta se investește in spitale fi mulțumit Gogaie

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei