A sunat din nou clopoțelul! Început de an școlar cu zâmbete și lacrimi la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița!

 modelmic

Clopoțelul a sunat în această dimineață în unitățile de învățământ din Caraș-Severin, care s-au umplut din nou de zumzetul și veselia copiilor, reveniți pe băncile școlii. Cele mai mari emoții le-au avut, cu siguranță, cei din clasele pregătitoare, mulți dintre ei lăsând să mai cadă câte o lacrimă, în timp ce îi căutau din priviri pe părinții sau bunicii care i-au însoțit în prima zi din această nouă aventură.

La Colegiul Național Traian Lalescu, considerat ca fiind cel mai bun liceu din Reșița, având în vedere mediile mari de admitere, începutul de an școlar s-a petrecut sub ochii autorităților, a primarului Ioan Popa, a subprefectului Sebastian Purec, a reprezentanților Inspectoratelor Județene de Jandarmi și pentru Situații de Urgență. Ceremonia de deschidere a anului școlar 2017-2018 a început cu intonarea imnului de stat al României și o slujbă oficiată de protopopul Reșiței Gheorghe Șuveți și de preotul Nicolae Chiosa. Au urmat urările de bun venit sau revenit pe băncile școlii, adresate celor prezenți de către cadrele didactice și de autoritățile locale și județene.

Ne-am întâlnit cu toții aici, foarte mulți părinți, bunici, membrii ai familiilor elevilor noștri, dascălii noștri, suntem fericiți pentru că întotdeauna este un moment în care facem o ceremonie deosebită și știți cum e, școala este pilonul în jurul căruia gravitează viața noastră, începutul școlii, finalul școlii, examenele copiilor, sunt foarte importante pentru noi. Le spunem bun venit tuturor celor care au ales să fie elevii noștri și ne dorim o foarte bună colaborare părinte – profesor – elev, pentru un demers didactic foarte bun și de calitate”, a declarat Luminița Broască, directorul Colegiului Național Traian Lalescu.

La rândul său, primarul Ioan Popa le-a dorit elevilor să aibă un an școlar plin de realizări, arătându-se mulțumit de numărul mare de școlari prezenți la Traian Lalescu și precizând că unitatea de învățământ va trece mai mult ca sigur, printr-un proces de reabilitare în perioada următoare:

„Este o atmosferă extraordinară aici, părinți și copii mulți, am recunoscut foarte mulți dintre reșițenii care au copii, aici la mate-fizică, cum i se spunea le vremuri. Este unul dintre cele mai bune licee din zonă și am ținut să fiu aici după ce anul trecut am fost la Diaconovici-Tietz din motive subiective, pentru că am copilul acolo, pentru că într-adevăr merită și mă bucur că acel proiect cu finanțare pe fonduri europene, 99% se va realiza, mai cu seamă că m-am uitat la cum arată clădirile, nu sunt deloc la nivelul educației și încercăm, noi administrația publică locală, să le aducem la nivelul educației pe care dascălii o prestează pentru copii”.

De la ceremonie nu au lipsit nici foștii elevi ai unității de învățământ, care în așteptarea deschiderii anului universitar au venit să își ia rămas bun de la foștii colegi și cadrele didactice care i-au îndrumat în ultimii ani.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei