A sunat din nou clopoțelul! Început de an școlar la liceul fanion al Reșiței!

modelmic

Elevii din Caraș-Severin și-au luat astăzi ghiozdanele din cui și au revenit pe băncile școlii. Clopoțelul a sunat în această dimineață și la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, unitate de învățământ etalon în Caraș-Severin, care pregătește anual sute de elevi, de la micuții din clasa pregătitoare, până la adolescenții de liceu.

Ceremonia de deschidere a anului școlar 2018-2019 a început cu intonarea imnului de stat al României și o slujbă oficiată de preotul Nicolae Chiosa. Au urmat urările de bun venit sau revenit pe băncile școlii, adresate celor prezenți de către conducerea unității de învățământ, de cadrele didactice și de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Primăriei Reșița. Nu au lipsit de la ceremonie nici o parte a absolvenților CNTL, actualmente studenți, veniți să trăiască, încă o dată, alături de foștii lor dascăli, emoția deschiderii anului școlar.

Această școală trăiește prin elevii săi și prin dascălii care se dedică pentru a obține rezultate cât mai bune. Vă amintesc faptul că anul acesta am avut un procentaj la examenul de bacalaureat de 99,10% pe generația actuală, de 100% la admitere în liceu pentru elevii care s-au prezentat la evaluarea națională, și tot anul acesta am reușit să obținem două proiecte Erasmus cu două echipe distincte, care au atras în scoală fonduri de aproximativ 40.000 de euro”, a precizat directorul CNTL, Luminița Broască, atunci când a vorbit de performanțele unității de învățământ pe care o conduce și despre care primarul Ioan Popa afirma la un moment dat că este „liceul fanion” al Reșiței.

Luminița Broască a mai amintit faptul că în anul școlar 2017-2018, Colegiul Traian Lalescu a reușit să obțină, prin elevii săi, 123 de distincții la olimpiadele județene, la toate disciplinele de învățământ. Nu a fost uitat nici faptul că CNTL a reușit să câștige lupta pentru titlul de „Școală-ambasador pentru Parlamentul European” sau că unitatea de învățământ va trece printr-o reabilitare completă, atât a corpurilor de clădire cât și a sălii de sport, în cadrul unui proiect european semnat de Primăria Reșița cu ADR Vest.

 

 

 

Structura anului școlar 2018-2019:

semestrul I: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019; 

semestrul al II-lea: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Vacanţele școlare:

  • vacanţa de iarnă: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019;
  • vacanţă intersemestrială: 2 – 10 februarie 2019;
  • vacanţa de primăvară: 20 aprilie – 5 mai 2019;
  • vacanţa de vară: 15 iunie – 15 septembrie 2019.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 1 octombrie 2018-31 mai 2019, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ, anunță Ministerul Educației.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei