„Suntem puțin îngrijorați și ne așteptăm să nu crească numărul de cazuri”! Exod de cărășeni, din afara țării!

caraseni

Continuă să crească numărul cărășenilor plasați în izolare la domiciliu și să scadă cel al persoanelor aflate în carantină instituționalizată. Conform ultimei raportări,  în izolare la domiciliu se află 1928 de persoane, cu o raportare anterioară fiind 1.866 persoane, iar în carantină mai sunt 93 de persoane. În urmă cu o săptămână, în izolare la domiciliu se aflau sub 200 de cărășeni. De la încheierea stării de urgență au revenit din străinătate peste 1.500 de cărășeni.

Suntem puțin îngrijorați și ne așteptam, sau încercăm să nu fie așa, să nu crească numărul de cazuri  pe fondul venirii persoanelor într-un număr mai numeros”, au declarat reprezentanții DSP Caraș-Severin.

Odată cu creșterea numărului cărășenilor veniți din străinătate, cresc și atribuțiile autorităților, pentru că fiecare persoană trebuie înregistrată și monitorizată, atât ea, cât și familia.

Aici va fi o problemă pentru că toată lumea va trebui înregistrată, urmărită, așa cum s-a procedat cu izolații de la început. Toată lumea va fi monitorizată, toți cei care intră în izolare cu familia, iar pentru cei care vor prefera să aleagă să intre în carantină instituționalizată, există această posibilitate dacă vor să nu pună familia în pericol sau să nu pună și familia în izolare. Ei trebuie să declare la vamă că vor  într-un spațiu de carantină și atunci vor fi duși acolo. Reamintim că dacă în afara de sancțiunile  pe care le aplică autoritățile celor care părăsesc autoizolarea rămâne în continuare în carantinare  obligatorie  pe banii celor care ies din această situație.

Vreau doar să concluzionez că lucrurile sunt sub control , dar suntem foarte atenți la aceste persoane care vin. Suntem atenți în continuare ca spitalele să respecte  circuitele pe care le-am stabilit împreună cu dânșii, după cum știți, am făcut câteva  vizite la toate spitalele. În această perioadă, doctorul Dumitrescu, cu mine și cu alți reprezentați DSP, au fost în control și la zonele de carantinare și la spitale. A trebuit să ne asigurăm, dar și să modificăm pe alocuri circuitele epidemiologice pe care dânșii le-au făcut  acolo. Era important să facem acest lucru, pentru că una dintre viziunile cele mai importante  ale sistemului de sănătate, acum, este acea separare între posibile cazuri de infectare cu Covid-19 și ceilalți bolnavi. În general, în județ s-a reușit acest lucru și spitalele s-au asigurat că au această separație. Urmărim în continuare aceste lucruri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

1

În numărul total al persoanelor izolate se încadrează și membrii familiei, dacă cei veniți din afara țării intră în contact cu aceștia. În cazul în care aceste persoane au locuințe diferite, atunci familia nu se izolează, însă, ne spun cei de la DSP, majoritatea celor care revin în țară vor să stea cu familiile . Unii vin chiar cu familia din străinătate.

Sperăm că nu va scapă nimic de sub control, așa cum până la urmă nu a scăpat nimic, cu toate problemele  foarte mari pe care le-am întâlnit și suntem atenți la acest val de persoane care vin și  care vor trebui să stea în autoizolare. Îi sfătuim să rămână și să nu încerce să părăsească domiciliu, pentru că rămân în continuare acele controale.

Noi suntem un județ de graniță. Din fericire, eu zic că lucrurile au fost sub control pentru că iată Arad, Timiș, Hunedoara, noi am rămas un pic de enclavă mai bună din acest punct de vedere. Din nefericire, am avut și noi 6 decese, puteam să nu le avem și sperăm să nu mai avem  niciun deces”, a mai declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, vocea unică responsabilă cu relatarea situației Covid-19 în Caraș-Severin.

 

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei