Supărați pe situație, sătenii au ieșit în drum. Nu să protesteze, ci să ”asfalteze”!

modelmic

Pentru că nu au mai suportat starea drumului pe care mulți dintre ei trec zilnic, localnicii din Mâtnicu Mare au decis să-și rezolve singuri problema și au ieșit în drum.

Într-o acțiune pur civică, oamenii, cărora li s-a alăturat și preotul din sat, s-au hotărât să-și repare singuri unica cale de acces spre localitate. Așa că, 30 de suflete din satul care aparține comunei Constantin Daicoviciu și-au unit forțele și au început să cârpească drumul, așa cum au știut ei.

DJ 608B Constantin Daicoviciu – Copăcele deservește localitățile: Mâtnicu Mare, Copăcele, Ohaba , Zorile, Ruginosu.

Ni s-a tot promis că se face drumul, dar în 12 ani cred că s-a cârpit, doar cârpit, să rețineți, o dată sau de două ori, dar așa…, superficial. Problema gravă este că suntem efectiv izolați, dacă nu făceam asta nici măcar nu mai aveam pe unde să trececem pentru că sunt gropi mari !”, explică Lucian Călțun.

Localnicii precizează că au făcut demersuri la autorități să le fie făcut drumul, dar de ani de zile nu i-a băgat nimeni în seamă și, deși au existat la un moment dat promisiuni, acestea nu s-au materializat. Sâmbătă, însă, oamenii nu au mai așteptat ajutor și și-au înlesnic singuri accesul spre localitate acoperind ei gropile.

Sunt uneori situații de viață și de moarte. Am avut localnic cu mâna tăiată și trebuia dus la spital, ori drumul de la Mâtnic la Căvăran se face, în condițiile unui astfel de drum, în 11 minute, o distanță de doar 4 km!”, spune Dorel Vlad.

Deși au mărturisit că asfaltarea au realizat-o ca-n Evul Mediu, localnicii sunt mulțumiți că în momentul de față se poate cât de cât circula civilizat, iar inițiativa lor a fost salutată cu ”mâna la chipiu” de șoferii care au trecut pe acolo în timpul ”asfaltării”.
Lucrurile nu se opresc aici, după cum am aflat, iar dacă autoritățile nu le reabilitează drumul, sătenii sunt deciși să meargă mai departe, tot pe cont propriu.

Data viitoare am zis că punem bani și achiziționăm asfalt de la stația din Reșița, bitum topit și umplem cu bitum și asfalt și facem lucru de calitate, pe banii noștri…”, mai afirmă Dorel Vlad.

Porțiunea de drum pe care au plombat-o localnicii măsoară 4,5 kilometri.

59543727_2292280387497742_8121686756195041280_n

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. GGii

  Din pacate sunt pasibili de amenda!

  Ar trebui sa fie “amendati” cei care nu sunt in stare sa repare acest drum.

  Raspunde
 2. Simona

  Ambulanta ocolește pe drumul Cornutel -Ohaba Mâtnic -Copacele in condițiile in care pe European poate ajunge mai repede, dar cum au spus si localnicii sunt grote si se distrug mașinile între Cavaran si Mâtnicu Mare, și nici pe pacient nu-l poți scutura , in special cel cu traumatism … dar așa sunt drumurile in tot județul

  Raspunde
 3. VMM

  Legal sau Nu, bravo localnicilor! Situatia unor drumuri Judetene e de toata rusinea, dar rusine ar trebui sa le fie Edililor cand vin si cersesc voturi oamenilor care-si distrug masinile pe astfel de drumuri! Si amendati ar trebui sa fie cei de pe scaunele inalte, nu localnicii.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei