„Susțin sprijinirea industriei românești esențiale, după modelul unor alte industrii de succes“

a

Vicepreședintele al PNL Gheorghe Falcă, membru în Parlamentul European, susține că actuala criză a amintit tuturor românilor că industria autohtonă este esențială pentru dezvoltarea țării.

În plină criză de economie globală, când toate țările au nevoie de aceleași echipamente și substanțe medicale, aproape toate guvernele au limitat exporturile, pentru a asigura în primul rând cererea de pe piața internă. Acest lucru ne amintește cât de importantă este industria esențială, industria de criză, un sector de care majoritatea statelor își amintesc de cele mai multe ori în situații de criză”, afirmă europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă.

De aceea, susțin sprijinirea industriei românești esențiale, după modelul unor alte industrii care s-au dovedit de succes, așa cum este industria IT. Industria românească și antreprenorii români au dat dovadă în ultimele zile de curaj, de viziune şi de o forță creatoare extraordinară. Aşa se explică faptul că o companie care producea parfumuri produce acum biocid sau că zeci de companii de confecții care produceau halate, cămăși și alte tipuri de produse produc acum măști medicinale și halate medicale atât de necesare în sistemul medical greu încercat”, explică membrul PPE.

Gheorghe Falcă susține că o parte dintre companiile care și-au schimbat în aceste zile linia de producție pot continua şi după criză să producă aceste echipamente.

Unii antreprenori au investit zeci de mii de euro pentru a schimba urgent linia de producție. Aceștia trebuie sprijiniți și îndrumați să facă în continuare aceste produse medicale esențiale. În primul rând, ei vor asigura necesarul pentru acoperirea stocurilor lăsate goale de socialiști. În al doilea rând, dacă vor beneficia de scutiri de taxe, vor fi extrem de competitivi pe piețele externe, iar astfel ne vom asigura că avem în România aceste companii esențiale în orice criză de acest tip”.

Această criză ne-a amintit că trebuie să producem la noi în ţară majoritatea materialelor de care orice națiune are nevoie în momente de criză. De aceea, în domeniul industriei esențiale putem avea un exemplu extraordinar de parteneriat între stat şi mediul privat, un parteneriat pentru România”, a mai afirmat europarlamentarul român.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei