Sute de persoane, așteptate la Reșița, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte! Printre invitați: Dan Puric și Cristian Buică!

 modelmic

Aproximativ 500 de tineri vârste între 14-24 de ani din județul Caraș-Severin dar și din alte județe din țară, sunt așteptați săptămâna viitoare la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Evenimentul este programat să se desfășoare în perioada 18-20 Iulie, în municipiile Reșița și Caransebeș. Unul din principalele puncte de atracție al acțiunii îl constituie conferința pe care o va susține miercuri actorul Dan Puric în Parcul Tricolorului din Reșița.

Evenimentul își propune să ofere tinerilor oportunitatea participării la o serie de activități cultural – educative cu caracter duhovnicesc, precum și de socializare, în scopul promovării valorilor Bisericii noastre, dar și ale județului Caraș-Severin”, explică organizatorii.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte va debuta marți 18 iulie, de la ora 17:00 cu festivitatea de deschidere, care va avea loc la Reșița, în Parcul Tricolorului. Începând cu ora 20:00, este programată o seară de muzică folk, invitat special fiind cantautorul Cristian Buică.

Ziua de miercuri, 19 iulie, va oferi participanților posibilitatea dezbaterii unor probleme de actualitate în cadrul unor ateliere de lucru, precum și vizitarea mănăstirii Vasiova. Începând cu ora 17:00, va avea loc „Procesiunea tinereții”, pe traseul Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel – Bd. Muncii – Intim – Bd. Republicii – Catedrala Schimbarea la față, urmată de conferința cu tema „Să fii român!”, susținută de actorul Dan Puric.

Joi 20 iulie, la praznicul „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, tinerii vor lua parte la Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Învierea Domnului” din Caransebeș, la finalul căreia va avea loc festivitatea de încheiere a întâlnirii.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte este organizată de Episcopia Caransebeșului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Municipiului Reșița, Primăriei Caransebeș și al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

foto: episcopiacaransebesului.ro

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei