Taberele sociale de vară și cele dedicate elevilor și studenților cu handicap își deschid porțile!

handicap

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, prin finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului, anunță organizarea taberelor sociale și a celor dedicate preșcolarilor, elevilor și studenților cu handicap, împreună cu asistenții personali și asistenții personali profesioniști, pe perioada vacanțelor de vară.

În cazul taberelor sociale, beneficiarii vor fi 50% din elevii proveniți din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie și 50%  din elevi care beneficiază de o măsură de protecție specială conform Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor. În procedura de selecție, doritorii trebuie să întocmească o cerere tip, un document care atestă că elevul provine din familii cu venitul mediu lunar precizat mai sus și o adeverință care atestă calitatea de elev în învățământul de stat și media la învățătură. Pentru participare este obligatorie media zece la purtare sau calificativul foarte bine.

După centralizarea dosarelor și verificarea documentelor, Direcție Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin va aproba desfășurarea taberelor în limita celor 32 de locuri aprobate prin MTS și a bugetului disponibil. În cazul în care numărul elevilor este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectați după mediile generale din ultimul an școlar încheiat și performanțele sportive sau artistice.

În cazul preșcolarilor, elevilor și studenților cu grad de handicap I, II și III, împreună cu asistenții personali și asistenții personali profesioniști, pe perioada vacanțelor de vară, procedura de selecția are în vedere un dosar care să conțină o cerere tip, un document care atestă gradul de handicap și o adeverință care atestă încadrarea într-o formă de învățământ. Numărul de locuri disponibile pentru elevii și studenții cu handicap este de 56 iar bugetul alocat de DJST Caraș-Severin este de 21.600 lei.

Prioritate în centrele de agrement și în cadrul bazelor turistice ale direcțiilor județene de sport și tineret din țară, vor avea persoanele cu handicap care nu au mai beneficiat în anii anteriori de o astfel de tabără, după cum ne-a informat Daniela Lupșan, directorul Direcției Județene de Sport și Tineret Caraș-Severin.

Anexăm mai jos o cerere tip pentru elevii care își doresc să meargă în această vară în tabere sociale și pentru preșcolarii, elevii și studenții cu handicap care doresc să participe la taberele de vară și.

anexa1anexa2

Descarcă anexe

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei